Gazipaşa’ya En Ucuz Bileti Satın Al
Gazipaşa’ya ulaşabilmek için tercih edebileceğiniz havaalanı Gazipaşa-Alanya havaalanıdır. Birçok hava yolu şirketlerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Ucuz uçak bileti pek çok firma tarafından temin edilmektedir. Gazipaşa’ya ulaşım rahat ve konforludur en ucuz Gazipaşa uçak bileti internetten bulabilirsiniz. Uçak bileti sahibi olmak için sistemden bilgilerinizi girip biletinizi alabilirsiniz.
Gazipaşa Tarihi
Gazipaşa’nın tarihteki yeri M.Ö 2000’lerde başlar. Hititlerin bir kolu olan Luviler’e ev sahipliği yapmıştır. Tarihteki bir diğer yeri de M.Ö 628 yılındadır. M.S 6.yy’dan başlayarak Güney Akdeniz Bizans İmparatorluğunun egemenliğinde olmuştur. Osmanlı döneminde ise Fatih Sultan Mehmet Gazipaşa’yı Karamanoğullarından alarak Osmanlı hâkimiyetine almıştır.
Gazipaşa İklimi
Gazipaşa’da Akdeniz iklimi hâkimdir denemez çünkü ne batı Akdeniz nede doğu akdeniz iklim türü geçerlidir. Gazipaşa’da üç mevsim bahar vardır. Mevsimler Alabahar, ilkbahar, yaz ve sonbahardır. Bahar ayında yağış vardır ve sıcaklık nadiren düşer, yaz mevsimi sıcak ve kuraktır.
Gazipaşa Ekonomisi
Gazipaşa’da ekonomi hava şartlarına bağlıdır. Kuru tarım, ormancılık, hayvancılık, küçük el sanatları, ticaret ile uğraşılır. Sera ve seracılık ilçelerin en önemli geçim kaynağıdır Ayrıca ilçeye hâkim olan sektör tarımdır. Tarımla uğraşanların %80’i seracılıkla uğraşmaktadır. İlçede iklim koşulları hayvancılık içinde uygundur. Ormancılık ve balıkçılık da ilçede gelir kaynaklarından biridir.
Gazipaşa Nüfusu
Gazipaşa’da en son sayım 2014 yılında yapılmıştır. Nüfusu 2014 yılında 24.509 erkek, 24.052 kadındır. Nüfusun %50,47’sini erkek, %49,53’ü kadındır.
Gazipaşa’da Ulaşım Nasıldır?
Antalya’nın kıyı ilçelerinden bir tanesidir. Akdeniz kıyısına paralel uzanır. Gazipaşa Alanya’ya 44 km, Antalya’ya 180 km’dir. Hem Alanya hem de Antalya’nın merkezinden ilçeye otobüsle ulaşım vardır. Özel araçla ise sahil yolundan Gazipaşa’ya ulaşılabilir. Ayrıca Ankara’dan ve İstanbul’dan hava yolu ile ulaşım vardır.
Gazipaşa’da Görülmesi Gereken Yerler
Gazipaşa Avrupa çevre birliği tarafından doğal güzellikleri nedeniyle pilot bölge seçilmiştir. Gazipaşa eski bir yerleşim yeri olduğundan ilçe ve çevresinde gezilecek çok sayıda tarihi eser ve şehir kalıntıları vardır. İlçede doğal havuz bulunmaktadır. Gazipaşa Antalya’nın en doğusundaki ilçedir ve Antalya’nın son turistik ilçesidir.
Gazipaşa Lezzetleri
Bölge ürünlerinin şekillendirdiği bir mutfak yapısı vardır. Turunçgiller , susam, muz, domates, yer fıstığı , salatalık, soya, biber , taze fasulye , patlıcan , kabak en çok üretilen ürünlerdir. Bölgede zeytincilik de yapılmaktadır.
Gazipaşa’da Nerelerde Konaklanabilir?
Gazipaşa konum olarak oldukça ideal bir yerdedir. Antalya-mersin yolu üzerinde olması sebebiyle ilçeye ulaşım kolaydır. Gazipaşa yaz turizminin Antalya’da yoğun geçtiği yerlerdendir. Oteller genellikle 3 veya 4 yıldızlıdır. Ayrıca apart otel ve pansiyonda konaklamak için tercih edilebilir. Otel ve konaklama fiyatları sezona göre değişmekte, Temmuz ve ağustos aylarında fiyatlar daha yüksek olmaktadır. Oteller ilçe merkezinde ve sahilde bulunmaktadır ve kıyıdan 3 km kadar içindedir. O yüzden eğer otel merkezde ise denize yürüyerek veya merkezden kalkan araçlarla gidilebilir. Sessiz ve kalabalıktan uzak bi tatil için tercih edilebilir. Konaklanabilecek oteller:
Gazipaşa Tedavi Merkezleri
Gazipaşa’da bir tane hastane olduğundan Alanya ve Antalya’daki çevre hastanelerde gitmek mümkündür ve ulaşımları rahattır.
Gazipaşa-Antalya Havaalanı
Gazipaşa- Alanya havaalanı Şubat 2010 tarihinde açılmış ilçeye ulaşım kolaylaştırma açısından büyük bir pay almıştır. Havaalanına HAVAŞ ile ulaşım mümkündür.
Zonguldak En Ucuz Bileti Satın Al
Zonguldak’a havaalanının konumu sebebiyle hava yoluyla gitmek için tercih edeceğiniz az sayıda ulaşım imkânı vardır. Belirli günlerde İstanbul, Trabzon illerimizden Zonguldak Havaalanına ulaşım olduğu gibi dış hat olarak Almanya-Duesseldorf hattı da belirli zaman aralıklarında bulunmaktadır. Ucuz uçak bileti bulabilmek için internet üzerinde takipte olmanız yeterlidir. En ucuz uçak bileti sistemden giriş yapılarak bulunabilmektedir. Ucuz Zonguldak uçak bileti almak için erken bilet alımı yapılması gerekmektedir.
Zonguldak Tarihi
Zonguldak ilimizde; Frig, Pers, Roma, Hitit, Bizans, Selçuklu, Candaroğulları, Danişment ve Osmanlı dönemlerine ev sahipliği yapmıştır. Maden kömürünün bulunmasıyla 1849 yılında yerleşim yeri olmuştur. Cumhuriyet döneminde ise il olan Zonguldak en çok gelişen illerimizden biri olmuştur.
Zonguldak İklimi
Zonguldak’ta ılıman Karadeniz iklimi vardır. Her mevsim yağışlı ve ılık olup kurak mevsim yoktur. En çok yağış sonbahar ve kış mevsiminde görülmektedir. Gece ve gündüz arasında önemli bir sıcaklık farkı bulunmamaktadır. Denizden iç kısımlara doğru gittiğinizde, iklim daha sert hale gelmektedir. Haziran, Temmuz, Ağustos ayları Zonguldak’ın en çok sıcak olduğu aylardır ve deniz sıcaklığı 20 derece civarındadır. Zonguldak’ta en düşük ortalama nem %70 en fazla %75’tir.
Zonguldak Ekonomisi
Zonguldak bir nevi işçi şehridir diyebiliriz. Zonguldak’ın ekonomisi madenciliğe ve sanayiye dayanır. Bunun yanında hayvancılık, tarla tarımı ve ormancılıkta yapılmaktadır. İlde zengin kömür yatakları bulunmaktadır bu nedenle demir-çelik fabrikaları ve buna bağlı yan sanayi ekonominin temelidir.
Zonguldak’ta balıkçılıkta önemli bir geçim kaynağıdır. Hamsi, kalkan, istavrit, palamut, mezgit, lüfer ve torik avlanır.
Zonguldak Nüfusu
Zonguldak’ta 2014 ve 2015 yılında sayım yapılmıştır. 2014 yılında 295.878 erkek, 302.918 kadın olmak üzere toplam 598.796; 2015 yılında 597.941’dir. Zonguldak nüfusunun %60,11 kısmı ilçe ve il merkezlerinde, %39,89’luk kısmı da köy ve beldelerde yaşamaktadır.
Zonguldak’a Ulaşım Nasıldır?
Ankara’ya 275,İstanbul’a 331 ve İzmir’e 664 km’dir. Zonguldak’a kara, demir ve deniz yoluyla rahat bir şekilde ulaşım vardır ancak daha çok kara yolu ağırlıklıdır ve bölgedeki tek havaalanının burada bulunması da ili cazip hale getirmektedir.
Zonguldak’ta Görülmesi Gereken Yerler
Karadeniz’in en güzel şehirlerinden biri olan Zonguldak’ın eşsiz doğal güzelliği ve tarihsel değer açısından görülmesi gereken yerleri şöyle sıralayabiliriz:
Zonguldak Lezzetleri
Genellikle ağırlıklı olarak unlu yemekler yapılmaktadır. Ayrıca suda haşlanıp tuzlama, fırında kavrularak kavşak, kebap biçiminde ateşte pişirilerek de ‘kuzu kestanesi ‘ yapılmaktadır. Kdz Ereğli’de yetişen Osmanlı çileği de meşhurdur. Ahlat, dağ çiçeği, kuşburnu, böğürtlen, defne, nane yöre yemeklerinde değişik şekillerde değerlendirilmektedir.
Zonguldak’ta Nerelerde Konaklanabilir?
Zonguldak pek çok tarihi yerleri ve doğal plajlarıyla daha çok yaz sezonunda ziyaret edilir. Birçok konaklama imkânı vardır çoğu şehir merkezinde olup Çaycuma ve Ereğli’de de konaklama imkânları vardır. Oteller her mevsim ve yılda hizmet vermektedir, lüks ve konforludur. Genellikle butik, kent ve tatil otelleri vardır, ulaşımları kolaydır. Pansiyon ve ev kiralama imkânları da vardır.
Zonguldak Tedavi Merkezleri
Zonguldak’ta sağlık sorunları ile karşılaşmak durumunda başvurmanız gereken birçok noktalar vardır. Bu noktalardan bazıları şunlardır;
Zonguldak Çaycuma Havaalanı
2007 yılında kurulmuş olan Zonguldak Çaycuma Havaalanı halen faaliyet göstermektedir. Belirli zamanlarda seferlere açılmaktadır.
Ayrıca Karabük - Bursa uçak bileti, Iğdır - Kocaeli uçak bileti, Sinop - Gazipaşa uçak bileti uçuşlarımıza göz atabilirsiniz.