Gazipaşa’ya En Ucuz Bileti Satın Al
Gazipaşa’ya ulaşabilmek için tercih edebileceğiniz havaalanı Gazipaşa-Alanya havaalanıdır. Birçok hava yolu şirketlerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Ucuz uçak bileti pek çok firma tarafından temin edilmektedir. Gazipaşa’ya ulaşım rahat ve konforludur en ucuz Gazipaşa uçak bileti internetten bulabilirsiniz. Uçak bileti sahibi olmak için sistemden bilgilerinizi girip biletinizi alabilirsiniz.
Gazipaşa Tarihi
Gazipaşa’nın tarihteki yeri M.Ö 2000’lerde başlar. Hititlerin bir kolu olan Luviler’e ev sahipliği yapmıştır. Tarihteki bir diğer yeri de M.Ö 628 yılındadır. M.S 6.yy’dan başlayarak Güney Akdeniz Bizans İmparatorluğunun egemenliğinde olmuştur. Osmanlı döneminde ise Fatih Sultan Mehmet Gazipaşa’yı Karamanoğullarından alarak Osmanlı hâkimiyetine almıştır.
Gazipaşa İklimi
Gazipaşa’da Akdeniz iklimi hâkimdir denemez çünkü ne batı Akdeniz nede doğu akdeniz iklim türü geçerlidir. Gazipaşa’da üç mevsim bahar vardır. Mevsimler Alabahar, ilkbahar, yaz ve sonbahardır. Bahar ayında yağış vardır ve sıcaklık nadiren düşer, yaz mevsimi sıcak ve kuraktır.
Gazipaşa Ekonomisi
Gazipaşa’da ekonomi hava şartlarına bağlıdır. Kuru tarım, ormancılık, hayvancılık, küçük el sanatları, ticaret ile uğraşılır. Sera ve seracılık ilçelerin en önemli geçim kaynağıdır Ayrıca ilçeye hâkim olan sektör tarımdır. Tarımla uğraşanların %80’i seracılıkla uğraşmaktadır. İlçede iklim koşulları hayvancılık içinde uygundur. Ormancılık ve balıkçılık da ilçede gelir kaynaklarından biridir.
Gazipaşa Nüfusu
Gazipaşa’da en son sayım 2014 yılında yapılmıştır. Nüfusu 2014 yılında 24.509 erkek, 24.052 kadındır. Nüfusun %50,47’sini erkek, %49,53’ü kadındır.
Gazipaşa’da Ulaşım Nasıldır?
Antalya’nın kıyı ilçelerinden bir tanesidir. Akdeniz kıyısına paralel uzanır. Gazipaşa Alanya’ya 44 km, Antalya’ya 180 km’dir. Hem Alanya hem de Antalya’nın merkezinden ilçeye otobüsle ulaşım vardır. Özel araçla ise sahil yolundan Gazipaşa’ya ulaşılabilir. Ayrıca Ankara’dan ve İstanbul’dan hava yolu ile ulaşım vardır.
Gazipaşa’da Görülmesi Gereken Yerler
Gazipaşa Avrupa çevre birliği tarafından doğal güzellikleri nedeniyle pilot bölge seçilmiştir. Gazipaşa eski bir yerleşim yeri olduğundan ilçe ve çevresinde gezilecek çok sayıda tarihi eser ve şehir kalıntıları vardır. İlçede doğal havuz bulunmaktadır. Gazipaşa Antalya’nın en doğusundaki ilçedir ve Antalya’nın son turistik ilçesidir.
Gazipaşa Lezzetleri
Bölge ürünlerinin şekillendirdiği bir mutfak yapısı vardır. Turunçgiller , susam, muz, domates, yer fıstığı , salatalık, soya, biber , taze fasulye , patlıcan , kabak en çok üretilen ürünlerdir. Bölgede zeytincilik de yapılmaktadır.
Gazipaşa’da Nerelerde Konaklanabilir?
Gazipaşa konum olarak oldukça ideal bir yerdedir. Antalya-mersin yolu üzerinde olması sebebiyle ilçeye ulaşım kolaydır. Gazipaşa yaz turizminin Antalya’da yoğun geçtiği yerlerdendir. Oteller genellikle 3 veya 4 yıldızlıdır. Ayrıca apart otel ve pansiyonda konaklamak için tercih edilebilir. Otel ve konaklama fiyatları sezona göre değişmekte, Temmuz ve ağustos aylarında fiyatlar daha yüksek olmaktadır. Oteller ilçe merkezinde ve sahilde bulunmaktadır ve kıyıdan 3 km kadar içindedir. O yüzden eğer otel merkezde ise denize yürüyerek veya merkezden kalkan araçlarla gidilebilir. Sessiz ve kalabalıktan uzak bi tatil için tercih edilebilir. Konaklanabilecek oteller:
Gazipaşa Tedavi Merkezleri
Gazipaşa’da bir tane hastane olduğundan Alanya ve Antalya’daki çevre hastanelerde gitmek mümkündür ve ulaşımları rahattır.
Gazipaşa-Antalya Havaalanı
Gazipaşa- Alanya havaalanı Şubat 2010 tarihinde açılmış ilçeye ulaşım kolaylaştırma açısından büyük bir pay almıştır. Havaalanına HAVAŞ ile ulaşım mümkündür.
Ucuz Sivas Uçak Bileti Satın Al
İç Anadolu Bölgesin de yer alan 630.000 civarın da nüfusa sahip olan Sivas yüzölçümü bakımından oldukça büyüktür. İç Anadolu da bulunan şehirlerarasından Konya’dan sonra ikinci sırada gelen şehirdir. Sivas İstanbul’a çok sayıda göç veren şehirlerimizdendir. Yaz aylarında şehrin nüfusu 1 milyonun üstüne çıkmaktadır. Sivas’a yapacağınız seyahatlerde ucuz uçak bileti satın alma fırsatından yararlanabilirsiniz. Birden çok hava yolu firmasının yapmış olduğu çeşitli avantajları takip ederek en ucuz Sivas uçak bileti satın alabilirsiniz. Sivas’a rahat ve güvenilir bir şekilde yolculuk yapmak istediğinizde tek yapmanız gereken en kısa sürede size uygun olan hava yolu firmasını seçip uçak bileti satın almanız gerekmektedir. Sivas tarihi kalıntıları sayesinde yerli ve yabancı turistlere hitap eden İç Anadolu şehirlerinden biridir.
Sivas Hakkında
Sivas Kurtuluş savaşının temellerinin atıldığı ve Selçukluların yaşadığı dönemlere ait eserler ile süslü bir yapıya sahiptir. Yüzölçümü bakımından İç Anadolu da bulunan şehirlerarasında büyüklük gösteren şehirlerden birisidir. Sivas İç Anadolu Bölgesinin yukarı kısmında Kızılırmak bölümünde yer almaktadır. Diğer kısımları ise Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesinde yer almaktadır.
Sivas’ın Hava Şartları
İç Anadolu Bölgesinde yer alan Sivas kara iklimi görülmektedir. Yaz ayları sıcak ve kurak, kış ayları ise soğuk ve yağışlı geçmektedir. Sivas İç Anadolu’nun en soğuk olan şehirleri arasında yer almaktadır. Kış aylarından dondurucu soğuklar etkisini göstermektedir. Yıllık yağış miktarı 411 mm olarak bilinmektedir. Sıcaklık -30,4 derece ile +38 derece arasında değişiklik göstermektedir. Sivas’ta karların erimesiyle ilkbaharda platolar ve tepeler yeşillik içinde olmaktadır. Bu yeşillik kısa süre sonra yerini bozkır bitkilerine bırakmaktadır. Sivas’ın yüzde 43’ü çayır ve meradan oluşmakta ve yüzde 11’i ormanlık ve fundalıktır. Suşehri ve Koyulhisar yörelerinde Karadeniz iklimi etkisini sürdürmektedir.
Sivas’a Ne Zaman Seyahat Edilmelidir?
Sivas’a seyahat etmek isteyen kişiler için en ideal olan ay eylül ve nisandır. Bu aylarda gidilmesinin sebepleri sayacak olursak. İlk olarak hava şartları bu aylarda ne soğuk ne de sıcak olur. Bunaltıcı bir sıcaklık yaşanmamaktadır. Bunun yanında dondurucu soğuklar yapacağınız gezileri etkilemeyecektir. Nisan ayların da Sivas da karların yeni erimesiyle birlikte çevre yeşiller ile donanmış olacaktır. Serin bir havaya sahip olduğu içinde gezeceğiniz zaman sizleri zorlamayacaktır.
Sivas’a Gidildiğinde Gezilecek Yerler
Kısa bir şekilde sizlere tavsiyelerde bulunmak istedik. Sivas seyahatinizde bu yerleri gezip görmelisiniz. Doğal güzellikleri ve tarihi eserlerin güzelliklerinin başında bu noktalar gelmektedir.
Sivas Yöresinin Kendine Has Lezzetleri
Sivas iline özgü yöresel yemek, hamur işleri ve tatlılarını sizlere yukarıda sıraladık. Sivas’a yapacağınız seyahat de yörenin yemeklerinin tadına bakmadan seyahatinizi sonlandırmamanızı tavsiye ediyoruz.
Sivas Havalimanları
Sivas şehrinde bir adet havalimanı hizmet vermektedir. Buda Nuri Demirağ Havalimanı olarak bilinmektedir.
Nuri Demirağ Havalimanı
Türkiye’nin en uzun pistleri arasında yer alan ve 8760 uçak kapasiteli Nuri Demirağ Havalimanı 3 milyon yolcuya hizmet verebilmektedir. Kendine has mimari yapısıyla dikkat çekmeye devam etmektedir. Günümüz şartlarının üsttün de imkânlara sahiptir. Nuri Demirağ Havalimanı THY, Pegasus ve Anadolu Jet hava yollar ile direk olarak İstanbul ve İzmir’e uçuşlar yapılmaktadır.
Nuri Demirağ Havalimanına Nasıl Gidiş Sağlanılır?
Havalimanına giden belediye otobüs seferleri bulunmaktadır. Bu belediye otobüsleri uçakların iniş ve kalkış saatlerine göre belirlenerek seferlere çıkılmaktadır. Otobüslerin hareket saatlerini öğrenmek için Sivas belediyesinin sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Ayrıca Gazipaşa - Ordu uçak bileti, Bingöl - Mardin uçak bileti, Nevşehir - Van uçak bileti uçuşlarımıza göz atabilirsiniz.