Gazipaşa’ya En Ucuz Bileti Satın Al
Gazipaşa’ya ulaşabilmek için tercih edebileceğiniz havaalanı Gazipaşa-Alanya havaalanıdır. Birçok hava yolu şirketlerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Ucuz uçak bileti pek çok firma tarafından temin edilmektedir. Gazipaşa’ya ulaşım rahat ve konforludur en ucuz Gazipaşa uçak bileti internetten bulabilirsiniz. Uçak bileti sahibi olmak için sistemden bilgilerinizi girip biletinizi alabilirsiniz.
Gazipaşa Tarihi
Gazipaşa’nın tarihteki yeri M.Ö 2000’lerde başlar. Hititlerin bir kolu olan Luviler’e ev sahipliği yapmıştır. Tarihteki bir diğer yeri de M.Ö 628 yılındadır. M.S 6.yy’dan başlayarak Güney Akdeniz Bizans İmparatorluğunun egemenliğinde olmuştur. Osmanlı döneminde ise Fatih Sultan Mehmet Gazipaşa’yı Karamanoğullarından alarak Osmanlı hâkimiyetine almıştır.
Gazipaşa İklimi
Gazipaşa’da Akdeniz iklimi hâkimdir denemez çünkü ne batı Akdeniz nede doğu akdeniz iklim türü geçerlidir. Gazipaşa’da üç mevsim bahar vardır. Mevsimler Alabahar, ilkbahar, yaz ve sonbahardır. Bahar ayında yağış vardır ve sıcaklık nadiren düşer, yaz mevsimi sıcak ve kuraktır.
Gazipaşa Ekonomisi
Gazipaşa’da ekonomi hava şartlarına bağlıdır. Kuru tarım, ormancılık, hayvancılık, küçük el sanatları, ticaret ile uğraşılır. Sera ve seracılık ilçelerin en önemli geçim kaynağıdır Ayrıca ilçeye hâkim olan sektör tarımdır. Tarımla uğraşanların %80’i seracılıkla uğraşmaktadır. İlçede iklim koşulları hayvancılık içinde uygundur. Ormancılık ve balıkçılık da ilçede gelir kaynaklarından biridir.
Gazipaşa Nüfusu
Gazipaşa’da en son sayım 2014 yılında yapılmıştır. Nüfusu 2014 yılında 24.509 erkek, 24.052 kadındır. Nüfusun %50,47’sini erkek, %49,53’ü kadındır.
Gazipaşa’da Ulaşım Nasıldır?
Antalya’nın kıyı ilçelerinden bir tanesidir. Akdeniz kıyısına paralel uzanır. Gazipaşa Alanya’ya 44 km, Antalya’ya 180 km’dir. Hem Alanya hem de Antalya’nın merkezinden ilçeye otobüsle ulaşım vardır. Özel araçla ise sahil yolundan Gazipaşa’ya ulaşılabilir. Ayrıca Ankara’dan ve İstanbul’dan hava yolu ile ulaşım vardır.
Gazipaşa’da Görülmesi Gereken Yerler
Gazipaşa Avrupa çevre birliği tarafından doğal güzellikleri nedeniyle pilot bölge seçilmiştir. Gazipaşa eski bir yerleşim yeri olduğundan ilçe ve çevresinde gezilecek çok sayıda tarihi eser ve şehir kalıntıları vardır. İlçede doğal havuz bulunmaktadır. Gazipaşa Antalya’nın en doğusundaki ilçedir ve Antalya’nın son turistik ilçesidir.
Gazipaşa Lezzetleri
Bölge ürünlerinin şekillendirdiği bir mutfak yapısı vardır. Turunçgiller , susam, muz, domates, yer fıstığı , salatalık, soya, biber , taze fasulye , patlıcan , kabak en çok üretilen ürünlerdir. Bölgede zeytincilik de yapılmaktadır.
Gazipaşa’da Nerelerde Konaklanabilir?
Gazipaşa konum olarak oldukça ideal bir yerdedir. Antalya-mersin yolu üzerinde olması sebebiyle ilçeye ulaşım kolaydır. Gazipaşa yaz turizminin Antalya’da yoğun geçtiği yerlerdendir. Oteller genellikle 3 veya 4 yıldızlıdır. Ayrıca apart otel ve pansiyonda konaklamak için tercih edilebilir. Otel ve konaklama fiyatları sezona göre değişmekte, Temmuz ve ağustos aylarında fiyatlar daha yüksek olmaktadır. Oteller ilçe merkezinde ve sahilde bulunmaktadır ve kıyıdan 3 km kadar içindedir. O yüzden eğer otel merkezde ise denize yürüyerek veya merkezden kalkan araçlarla gidilebilir. Sessiz ve kalabalıktan uzak bi tatil için tercih edilebilir. Konaklanabilecek oteller:
Gazipaşa Tedavi Merkezleri
Gazipaşa’da bir tane hastane olduğundan Alanya ve Antalya’daki çevre hastanelerde gitmek mümkündür ve ulaşımları rahattır.
Gazipaşa-Antalya Havaalanı
Gazipaşa- Alanya havaalanı Şubat 2010 tarihinde açılmış ilçeye ulaşım kolaylaştırma açısından büyük bir pay almıştır. Havaalanına HAVAŞ ile ulaşım mümkündür.
Sinop Ucuz Uçak Bileti Satın Al
Güzelliği ve mavi deniziyle herkesi etkileyip büyüleyen şehir Sinop’a ucuz uçak bileti fiyatlarını bu siteden kolaylıkla bulabilirsiniz. Karadeniz’in efsane şehri Sinop ve uçuş yapmak için tercih edeceğiniz diğer iller için de bulabileceğiniz uçak bileti fiyatlarını sizlere sunmaktayız. Tek yapmanız gereken şey sitemiz üzerinden güzergâhınızı seçip onay tuşuna basmanız olacaktır. Aradığınız nitelikte en ucuz Sinop uçak bileti fiyatlarının listesini sizler için güncelledik.
Sinop’un Tarihçesi
Karadeniz Bölgesinde yer alan Sinop, geçmiş yüzyıllardan beridir yaşanılmış tarihi bir şehirdir. Hatta yapılan kazı çalışmaları sonucunda Sinop ilinin ilk Tunç Çağı zamanlarından itibaren yerleşim bölgesi olarak kullanıldığını belirtmektedir. Hitit uygarlığının önemli yerleşim yerlerinden biri de Sinop ili olmuştur. Sinop ili zaten birçok medeniyete ev sahipliği yapmasıyla da kültür zenginliğini apaçık şekilde görmüş oluyoruz. Sinop ilinin temelini Miletoslar atmıştır. Miletosların attıkları temel üzerine kurulan şehir adını da Miletoslar tarafından konulmuş Sinope’ den almıştır. Birçok ünlü düşünürün bu kentte doğmuş olması da bu kentin önem derecesini artırmaktadır. Birçok medeniyetin hâkimiyeti altına giren bölge, birbirinden farklı dinlere de ev sahipliği yapmıştır. Tarih sahnelerinde her zaman çok önemli konum olma özelliğini koruyan Sinop, İstiklal Savaşı zamanında en çok şehit veren bölge olmuştur. Sinop 1923 yılında Cumhuriyetin ilan edilmesiyle il haline gelmiştir.
Sinop’un İklimi ve Bitki Örtüsü
Sinop ili çeşitli iklim tiplerinin bir arada görüldüğü yerlerden biridir. Genellikle birkaç gün dışına günlerini yağışlı geçirir. Dört mevsimini de yağışlı geçiren Sinop ilinin yağış dağılımı da oldukça düzenlidir. Bitki örtüsünü çok yağış almasından dolayı ormanlar oluşturmaktadır. Maviyle yeşilin kucaklaştığı gözleri besleyen güzellikte olan Sinop görülmesi gereken iller listenizde mutlaka yer alması gereken yerlerden birini oluşturmaktadır.
Sinop’a Ne Zaman Seyahat Etmeli
Sinop’ a gitmek için ilkbahar aylarını tercih edebilirsiniz. Ayrıca Mart ayında da seyahat etmeniz için uygun koşulların olduğunu söyleyebiliriz.
Sinop’un Yöresel Yemekleri
Sinop’tan Yemeden Dönülmemesi Gereken Lezzetler
Sinop’ a gittiyseniz içli tava ve Nokul yemeklerini yemden dönmeyin.
Sinop’tan Sevdiklerinize Hediye Olarak Ne Almalı?
Sinop’un Görülmesi Gereken Mekânlar
Sinop Balatlar Kilisesi
2000 yılında ziyaretçilerine açılan kilise, Roma döneminde hamam olarak kullanılmıştır. Bizans döneminde ise dini amaçlı kullanılarak kiliseye çevrilmiştir.
Erfelek Şelaleleri
Sinop’un içinde sakladığı cennetten kopyalanmış güzellikte olan bir şelaledir. Turistlerin ilgi odağı olan şelale uğrak yer olmasıyla turizme büyük oranda katkı sağlamaktadır. Kademeli merdivenler şeklinde akan şelalesi görülmeye değecek yerler arasındadır.
Sinop Akgöl
Güzelliği ile herkesi kendine âşık edecek olan göl, iki çayın birleşmesiyle oluşmaktadır. Piknik yapmak isteyenler için ayrıca dağ yürüyüşü faaliyetleri için oldukça uygun bir yerdir.
İnaltı Mağarası
Sinop’un turizm kalkınmasını sağlayan mağara, gerekli onarım faaliyetlerinin yapılmasının ardından 2004 yılından beri hizmetlerini sürdürmektedir.
Tarihi Sinop Ceza evi
Üç tarafı denizlerle çevrili olan kale, 16. Asırdan beridir cezaevi olarak kullanılmaktadır.
Hamilsos Koyu
Karadeniz’in en göz alıcı manzarasını oluşturan Hamilsos koyu, Türkiye’nin tek fiyordu olarakadlandırılmaktadır. Sinop il merkezine 11 kilometre olan bu koyu mutlaka gezilecek yerler listenize eklemelisiniz.
Babaçay Kanyonu
Doğaseverler tarafından yürüyüş ve dinlenme alanı olarak kullanılmakta olan Babaçay kanyonu oldukça huzur verici güzelliğe sahiptir.
Sinop Akliman
Sinop il merkezinin 9 kilometre uzağında yer alan Akliman, yemyeşil ormanı ve masmavi deniz kıyısıyla ziyaretçilerin en çok gittiği yerler arasında sayılmaktadır.
İnce Burun Feneri
12 metrelik uzunluğuyla ve bembeyaz görünümüyle Karadeniz’e meydan okuyan fener konumu itibariyle de oldukça şanslı bir fener olma özelliği göstermektedir. Sinop il merkezine 20 kilometrelik uzaklıkta bulunan bu feneri mutlaka görmenizi tavsiye ederiz.
Sinop Sarıkum Plajı Gölü
Sinop il merkezine 25 kilometre uzakta bulunan plaj, Sinop’un en uzun sahil plajı olma özelliğini göstermektedir.
Sinop Kalesi
Sinop il merkezinde bulunan kale, yapımı milattan önce 7.yy’ a dayandığı tahmin edilmektedir. Tarihi görünümüyle yıllara meydan okuyan kaleyi görmenizi tavsiye ederiz.
Sinop Yarımadası
Görkemli görüntüsüyle hayranlık uyandıracak yarımada yapacağınız tatil için oldukça güzel bir yerdir.
Boztepe Burnu
Türkiye’de tek doğal liman olarak bilinmektedir. Birçok güzelliği bir araya getiren burun, ziyaretçilerini derinden etkileyecek olmasının yanında büyük hayranlık uyandıracaktır.
Boyabat Kaya Mezarları
Medeniyetlerin bıraktığı izleri bir arada görebileceğiniz kaya mezarlarını mutlaka görüp keşfetmeniz gereken yerler arasındadır.
İnce Burun
Sinop merkeze 19 kilometre uzaklıkta konumlanmış olup, deniz manzarasına karşı bir şeyler yemek-içmek için ve huzur bulmak için tercih edilesi bir mekândır.
Başkaya Burnu
Maviyle yeşilin buluştuğu başka bir yer olmasının dışında huzur verici özelliğiyle de görülmesi gereken yerler arasında sayılabilir.
Sinop Hava Limanları
Sinop ilinde bir tane hava limanı vardır ve bu hava limanı; Sinop havalimanı olarak bilinmektedir.
Sinop Hava Limanı
Sinop il merkezine 8 kilometre uzağa konumlandırılmış olan havalimanı, 1993 yılından beridir hizmet vermeye devam etmektedir.
Sinop Hava Limanına Nasıl Gidilir?
Sinop merkeze 8 kilometre uzaklıkta bulunan havalimanına, havalimanı ulaşım araçlarıyla ve taksilerle kolayca ulaşım sağlanabilmektedir. Ayrıca gideceğiniz il hakkında da bilgi sahibi olarak, rahatlıkla ona göre rotanızı belirleyebilir ve rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
Ayrıca Hatay - Ordu uçak bileti, İzmir - Muş uçak bileti, Antalya - Kütahya uçak bileti uçuşlarımıza göz atabilirsiniz.