Gazipaşa’ya En Ucuz Bileti Satın Al
Gazipaşa’ya ulaşabilmek için tercih edebileceğiniz havaalanı Gazipaşa-Alanya havaalanıdır. Birçok hava yolu şirketlerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Ucuz uçak bileti pek çok firma tarafından temin edilmektedir. Gazipaşa’ya ulaşım rahat ve konforludur en ucuz Gazipaşa uçak bileti internetten bulabilirsiniz. Uçak bileti sahibi olmak için sistemden bilgilerinizi girip biletinizi alabilirsiniz.
Gazipaşa Tarihi
Gazipaşa’nın tarihteki yeri M.Ö 2000’lerde başlar. Hititlerin bir kolu olan Luviler’e ev sahipliği yapmıştır. Tarihteki bir diğer yeri de M.Ö 628 yılındadır. M.S 6.yy’dan başlayarak Güney Akdeniz Bizans İmparatorluğunun egemenliğinde olmuştur. Osmanlı döneminde ise Fatih Sultan Mehmet Gazipaşa’yı Karamanoğullarından alarak Osmanlı hâkimiyetine almıştır.
Gazipaşa İklimi
Gazipaşa’da Akdeniz iklimi hâkimdir denemez çünkü ne batı Akdeniz nede doğu akdeniz iklim türü geçerlidir. Gazipaşa’da üç mevsim bahar vardır. Mevsimler Alabahar, ilkbahar, yaz ve sonbahardır. Bahar ayında yağış vardır ve sıcaklık nadiren düşer, yaz mevsimi sıcak ve kuraktır.
Gazipaşa Ekonomisi
Gazipaşa’da ekonomi hava şartlarına bağlıdır. Kuru tarım, ormancılık, hayvancılık, küçük el sanatları, ticaret ile uğraşılır. Sera ve seracılık ilçelerin en önemli geçim kaynağıdır Ayrıca ilçeye hâkim olan sektör tarımdır. Tarımla uğraşanların %80’i seracılıkla uğraşmaktadır. İlçede iklim koşulları hayvancılık içinde uygundur. Ormancılık ve balıkçılık da ilçede gelir kaynaklarından biridir.
Gazipaşa Nüfusu
Gazipaşa’da en son sayım 2014 yılında yapılmıştır. Nüfusu 2014 yılında 24.509 erkek, 24.052 kadındır. Nüfusun %50,47’sini erkek, %49,53’ü kadındır.
Gazipaşa’da Ulaşım Nasıldır?
Antalya’nın kıyı ilçelerinden bir tanesidir. Akdeniz kıyısına paralel uzanır. Gazipaşa Alanya’ya 44 km, Antalya’ya 180 km’dir. Hem Alanya hem de Antalya’nın merkezinden ilçeye otobüsle ulaşım vardır. Özel araçla ise sahil yolundan Gazipaşa’ya ulaşılabilir. Ayrıca Ankara’dan ve İstanbul’dan hava yolu ile ulaşım vardır.
Gazipaşa’da Görülmesi Gereken Yerler
Gazipaşa Avrupa çevre birliği tarafından doğal güzellikleri nedeniyle pilot bölge seçilmiştir. Gazipaşa eski bir yerleşim yeri olduğundan ilçe ve çevresinde gezilecek çok sayıda tarihi eser ve şehir kalıntıları vardır. İlçede doğal havuz bulunmaktadır. Gazipaşa Antalya’nın en doğusundaki ilçedir ve Antalya’nın son turistik ilçesidir.
Gazipaşa Lezzetleri
Bölge ürünlerinin şekillendirdiği bir mutfak yapısı vardır. Turunçgiller , susam, muz, domates, yer fıstığı , salatalık, soya, biber , taze fasulye , patlıcan , kabak en çok üretilen ürünlerdir. Bölgede zeytincilik de yapılmaktadır.
Gazipaşa’da Nerelerde Konaklanabilir?
Gazipaşa konum olarak oldukça ideal bir yerdedir. Antalya-mersin yolu üzerinde olması sebebiyle ilçeye ulaşım kolaydır. Gazipaşa yaz turizminin Antalya’da yoğun geçtiği yerlerdendir. Oteller genellikle 3 veya 4 yıldızlıdır. Ayrıca apart otel ve pansiyonda konaklamak için tercih edilebilir. Otel ve konaklama fiyatları sezona göre değişmekte, Temmuz ve ağustos aylarında fiyatlar daha yüksek olmaktadır. Oteller ilçe merkezinde ve sahilde bulunmaktadır ve kıyıdan 3 km kadar içindedir. O yüzden eğer otel merkezde ise denize yürüyerek veya merkezden kalkan araçlarla gidilebilir. Sessiz ve kalabalıktan uzak bi tatil için tercih edilebilir. Konaklanabilecek oteller:
Gazipaşa Tedavi Merkezleri
Gazipaşa’da bir tane hastane olduğundan Alanya ve Antalya’daki çevre hastanelerde gitmek mümkündür ve ulaşımları rahattır.
Gazipaşa-Antalya Havaalanı
Gazipaşa- Alanya havaalanı Şubat 2010 tarihinde açılmış ilçeye ulaşım kolaylaştırma açısından büyük bir pay almıştır. Havaalanına HAVAŞ ile ulaşım mümkündür.
En Ucuz Kastamonu Uçak Bileti Satın Al
Kastamonu, Ankara’ya 240 km İstanbul’a ise 500 km’dir. Kastamonu’ya kara ve hava yolu ile ulaşmak mümkündür. Haftanın hemen hemen her gününde Kastamonu Uzun yazı Havalimanı’na uçak seferleri vardır. Kastamonu – İstanbul uçuş süresi ortalama olarak 1 saat on dakikadır. En ucuz Kastamonu uçak bileti satın almak istiyorsanız sitemizi ziyaret etmeniz yeterli olacaktır. En ucuz uçak bileti bulmak istiyorsanız sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Her insana uygun uçak bileti bulunmaktadır. Sadece gün ve saat belirlemeniz yeterli olacaktır. Şehre kara yolu ile yolculuk yapmak isteyenler için ise pek çok otobüs firması bulunmaktadır.
Kastamonu Harita üzerinde Nerededir?
Kastamonu, Türkiye’nin batı Karadeniz bölgesinde yer alır. Şehir 41* 21* kuzey enlemleri ile 33* 46’ doğu boylamları arasında yer alır. Sinop, Çorum, Çankırı, Karabük ve Battın ile sınırı vardır. Merkez ile toplam da 20 ilçesi vardır.
Kastamonu Adının Hikâyesi Nedir?
Adını Bizans tekfurunun kızı Moni ile bir Türk komutanının aşkından almıştır. Kastamonu Anadolu’nun tarihe tanıklık eden şehirlerinden biri olmuştur. Efsaneye göre Bizanslı Moni kendisine âşık olduğunu öğrenen komutan Kastım Moni demiş ve kendisinin de bu aşka karşı boş olmadığını belirtmiş, bunun üzerine Moni’nin babası bu aşka karşı çıktığı için kızını kaleden aşağı atarak öldürmüştür. Bu efsaneye şahitlik eden şehir, Kastamonu adını almıştır.
Kastamonu’nun Tarihçesi Nedir?
Kastamonu ili doğal güzellikleri, mağaraları, yaylaları, kanyonları, plajları, milli parkları ve kayak merkezleri ile muhteşem bir turizm cenneti haline gelmiştir. Şehirde Osmanlı devletinden kalma camii ve külliyeler vardır. 12. Yüz yıldan kalma konaklar, geleneksel evler, hanlar ve mezarlar yer almaktadır.
Kastamonu’ya Ne Zaman Gidilir?
Kastamonu’da iki farklı iklim tipi görülmektedir. Karadeniz ve Karasal iklimdir. Şehrin kuzeyinde Karadeniz iklimi vardır. İç kesimlerinde ise karasal iklimin etkileri hissedilir. Kentin en soğuk ayları ocak ve şubattır. En sıcak ayı ise Temmuz ve Ağustostur. Bu şehrin doğal zenginliklerinin tadını çıkarmak için ilkbahar ya da yaz aylarında ziyaret etmeniz önerilir. Fakat kentin Ilgaz dağlarında kayak yapmak isterseniz seyahatinizi kışında yapabilirsiniz.
Kastamonu’da Konaklama Yerleri
Bu şehrin doğal zenginlikleri ve tarihi eserleri ile Anadolu’nun en güzel illerinden biri olan Kastamonu’da otel, han, konak, pansiyon ve dağ evi gibi konaklama yerleri oldukça fazladır. Şehir merkezinde en uygun fiyatlarda konaklayabileceğiniz tarihi konaklar ve hanlar bulabilirsiniz. Tarihi yapılar uygun konaklama fiyatları ile dikkat çekmektedir. Kastamonu’nun merkezinde, Cumhuriyet Caddesi çevresinde ise pek çok otel ya da pansiyon bulabilmek mümkündür. Şehir merkezine yakın olan oteller; Kayi otel, Osmanlı Sarayı Hotel, Gun Otel vardır.
Kastamonu’da Gezilecek Olan Yerler Nerelerdir?
Karadeniz’in en güzel yerleşim merkezlerinden biri de Kastamonu’dur. Dünyaca ünlü milli parklar ve her mevsim renk değiştiren çok güzel doğal manzaralardan oluşuyor. Kastamonu’da gezilecek yerler arasında pek çok cami, konak, külliye, mağara, kanyon, yayla ve müze vardır. Hem doğa hem de tarihi yaz ve kış turizmleri için çeşitli olanakları vardır. Gezilmesi Gereken başlıca yerler; Küre dağı milli parkı, Valla kanyon, Ilıca şelalesi, Ilgaz dağı milli parkı, Kastamonu saat kulesi, Liva Paşa konağı etnografya müzesi, Kastamonu Kalesi, İsmail Bey Külliyesi, Kastamonu Arkeoloji müzesi ve Gideros koyudur.
Kastamonu Yöresel Yemekleri Nelerdir?
Kastamonu mutfağı 812 çeşit yemeğe sahiptir. Son derece özgün türlere sahip bir lezzet cennetidir. Et, ekmek, çorba, sebze, tatlı ve hamurlu yemek çeşitleri ile oldukça zengin bir yemek menüsüne sahiptir. Kastamonu’nun geniş mutfağında pek çok yemek çeşitleri vardır. Etsiz sebze yemeklerinde dolma, barbunya fasulyesi, sarma ve kara haber gibi yemekler ön plandadır. Yumurtalı yemeklerde ise en meşhur olanları kaygana ve mıhlamadır. Hamurlu yiyeceklerden en bilinen yemekler ise somun, serme, kete, gözleme, kül çöreği, tarhanalı çörek, mısır çöreği ve haluçgadır. Kastamonu’ya ait diğer yemekler ise; etli ekmek, ekşili pilav, çekme helvası, Kastamonu helvası, cırık tatlısı, biran kebabı, kuyu kebabı, Kastamonu usulü tirit, Ecevit çorbası, ana kız çorbası, kesnaş, üçürdüm, güllaç baklava, tavuk ıslama, ıspanaklı ekmek, keşli eriştesi, simit tiridi, köle hamuru, mancar yemeği ve çemen vardır.
Kastamonu’da bilinen restoranlar; Memis etli ekmek daday, Boğaziçi kebap, Eflanili konağı, Tarihi aşçı lokantası,Cem sultan sofrasını tercih edebilirsiniz.
Kastamonu Festivalleri ve Günleri