En Ucuz Tokat Uçak Bileti Satın Al
Tokat’a yolculuk yapmak artık zor değil. İsteyen herkes artık internet üzerinden bilet rezervasyonu yaptırabiliyor, satın alabiliyor. Havayolunu tercih eden yolcular zamanı oldukça tasarruflu kullandıkları için sevdikleri ile çok daha fazla bir arada kalabiliyorlar. Olduğunuz yerden sisteme giriş yaptığınızda, bütün havayolu şirketlerinin uçuş listesini görebiliyorsunuz. Gidiş ve dönüş tarihinizin belli olması ucuz uçak bileti almanızdaki tek unsur denilebilir. Ucuz Tokat uçak bileti fiyatlarını listeledikten sonra rezervasyonunuzu hemen yaptırıp, keyifli yolculuğunuz için hazırlık yapmaya başlayabilirsiniz. Uçak bileti aramak için zaman kaybetmenize de gerek yok. Tek tek hava yolu firmalarından araştırma yapmak yerine sistem üzerinden tek seferde hepsini birden görüntüleme imkanına sahipsiniz. Tokat’a uçakla seyahat etmek istiyorsanız biletinizi sistemimizden anında satın alabilirsiniz.
Konforlu ve güvenli bir yolculuk yapmak istiyorsanız havayolunu tercih etmelisiniz. Rahat, güvenli, zaman açısından da dostunuz olan havayolu şirketleri Tokat’a yapacağınız yolculuğunuzu daha da keyifli hale getirecek. Uçuş esnasında zamanın nasıl geçtiğini anlamadan sevdiklerinize kavuşacaksınız. Tek bir tık ile müsait olan zaman aralığını görüntüleyip, ardından istediğiniz havayolu şirketinin, istediğiniz uçağına rezervasyon yaptırabilirsiniz.
Tokat’ın Tarihçesi
M.Ö 4000 yılından başlayarak 14 devlete ve başka birçok beyliğin yaşadığı, egemen olduğu bir ildir Tokat. İlk tunç çağları ve Katolik çağlarından sonra Büyük Hitit Devleti’nin federasyonuna bağlı başka birçok kentin güçlü şeklinden faydalanmıştır. Tokat toprakları üzerine kurulan Frig ve Hitit yerleşim alanları M.Ö 2500 – 4000 yılları aralığında oldukça fazla kültür ve sanat yaşamına ulaşmıştır. Uzun bir dönem Bizans ve Roma egemenliği altında kalan Tokat Selçuklu Türklerinin ve Danişmendlerin siyasi üstünlükleriyle Maveraünnehir’ den gelen Türk İslam Kültürü ile tanışıp, o yıllardan beri de Türk Egemenliği altındadır.17. yy bittikten sonra gerileyen imparatorluk döneminde Tokat ili fazlaca olumsuz yönde etkilenmiş canlılığını ve gelişimini yitirmiştir. Osmanlı Devleti’nin gelişme döneminde önemini iyice yitiren ve bir çok ekonomik sorunlarla mücadele eden Tokat maalesef ki bir gelişme gösterememiştir. 1920 yılında Cumhuriyetin ilanı ile il olmuştur.
Tokat’a Ne Zaman Gidilmeli ?
İklimi, Karadeniz ikliminden de etkilendiği için sonbahar aylarında genelde yağışlı olan Tokat’ tan özellikle ilkbahar ve yaz aylarında keyif alabilirsiniz. Yazın sıcaktan bunalsanız bile yaylalarında serin serin dinlenip, seyahatinize devam edebilirsiniz.
Tokat’ın İklimi
Karadeniz iklimi, İç – Doğu Anadolu ve İç Anadolu, Orta Karadeniz iklimleri arasında bir geçit içerisindedir. Yağışlı olduğu gün sayısı aylara göre farklılık gösterse de Karadeniz İkliminin hakim olduğu dönemlerde ciddi yağışlarla da karşılaşılır. Sıcaklığı yıllık ortalama da en düşük 8,1 derece en yüksek ortalama sıcaklığı 14,2 derecedir.
Tokat lezzet açısından zengin bir ilimizdir. Üne kavuşmuş yemeklerinin olması da lezzet olarak tarihten bugüne fark yaratmış olmasından kaynaklıdır. Birbirinden güzel lezzetleri bir arada barındırır. Tokat’ ı ziyaret ettiğinizde damağınızı şenlendirecek, yemenizi tavsiye ettiğimiz yemekler :
Tokat Kebabı: İlin en çok üne kavuşmuş yemeğidir. Kuzu eti, patlıcan, kuyruk yağı, yeşil biber, domates, sarımsak, soğan ve sadece bu kebaba özel pişirilmiş kebap pidesi kullanılarak yapılır. Bu eşsiz lezzet için tam bir parmak yediren cinsten yemek diyebiliriz.
Tokat Keşkeği : Her yörenin kendine has olan tarifleri bir yemektir keşkek. Fakat Tokat’ ta yapılan keşkek bilinir ki bir başka güzeldir. Tokatlılar keşkeği ezerek ya da fırında pişirerek yaparlar. Bütün dana etini hafif ateşte bulgur ile birlikte kaynattıktan sonra fırına vererek pişirilir. Yarma ve nohut bir gece önceden suda bekletilir. Büyük bir tepsinin içine yağ hariç her şey konur, kısık ateşte malzemeler iyice dağılana kadar pişirilir. Pişen malzeme özel tokmak ya da tahta kaşık ile iyicene dövülür. Düşünlerin de vazgeçilmezi olan Tokat keşkeğini mutlaka denemelisiniz.
Tokat’ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler
Tokat, hem tarihi yapıları, hem doğası hem de gezilmesi gereken yerleri açısından çok zengin bir il. Gerek kalelerin, gerek medrese ve camilerin doğal yapılarını korumakta oldukça hassas olan Tokat’ lılar yerli veya bancı turiste karşı da oldukça misafirperverdirler. Gün içerisinde tarihi çarşıyı gezerken bir çok Anadolu kadının yazma işlerken görebilir ve onları izleyebilirsiniz. Doğasını ve doğallığını kaybetmeyen Tokat ilinin gezmekle bitiremeyeceğiniz, hayranlık uyandıran başlıca gezilecek yerleri :
Tokat’ tan Hediyelik Ne Alınır ?
Efsane diye nitelendirebileceğimiz bu güzel şehir Tokat’ı ziyaret ettikten sonra hem kendinize, hem de sevdiklerinize alacağınız hediyelik eşyalar ve lezzetler ile geri dönebilirsiniz. Osmanlı zamanında sarayın ve sultanların ipekli dokumalarını yapan Tokat günümüzde de yazmanın pek çok çeşidini yapmaktadır. Alış veriş için gideceğiniz Tarihi Taşhan’ dan birbirinden güzel bakırlar, antikalar, bahçe feneri, folklorik bebekler, seramik çeşitleri, ahşap oyma alıp sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra Tokat yaprağı, Tokat Çemeni de hediyelik lezzetlerinizin arasında yer alabilir.
Tokat Havalimanı
Tokat Havalimanı 1988 yılında Tokat Valiliği İl Özel İdaresince inşa edilmiştir. 1995 yılında DHMİ Genel Müdürlüğüne devri gerçekleşmiştir. Başbakanlıktan yayınlanan tasarruf tedbirleri gereği çerçevesinde Şubat 2002 yılında hava trafiğine geçici olarak kapatılmıştır. Ardından Nisan 2006’ da tekrar hava trafiğine hizmete başlamıştır. İç hatlar terminal alanı 380 m2 olup, 2 adet check – in bankosu mevcuttur.
Tokat Havalimanına Nasıl Gidilir ?
Tokat Havalimanı Tokat – Turhal yolu üzerinde olup, şehir merkezine ortalama 20 km uzaklıpındadır. Turhal iççesine ise uzaklıpı yaklaşık 25 km mesafededir. Özel bir şirket tarafından her gğn saat 09:30 ‘ da Tokat – Havaalanı – Tokat olmak kaydı ile bir kez sefer düzenlenmektedir. Turhal’ dan gelmek isteyen yolcular için de Tokat – Turhal – Turhal – Tokat arası minibüsler ile kolaylıkla ulaşım sağlandığı gibi, taksi ve özel araçlarla da ulaşım oldukça kolay sağlanmaktadır.
Gazipaşa’ya En Ucuz Bileti Satın Al
Gazipaşa’ya ulaşabilmek için tercih edebileceğiniz havaalanı Gazipaşa-Alanya havaalanıdır. Birçok hava yolu şirketlerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Ucuz uçak bileti pek çok firma tarafından temin edilmektedir. Gazipaşa’ya ulaşım rahat ve konforludur en ucuz Gazipaşa uçak bileti internetten bulabilirsiniz. Uçak bileti sahibi olmak için sistemden bilgilerinizi girip biletinizi alabilirsiniz.
Gazipaşa Tarihi
Gazipaşa’nın tarihteki yeri M.Ö 2000’lerde başlar. Hititlerin bir kolu olan Luviler’e ev sahipliği yapmıştır. Tarihteki bir diğer yeri de M.Ö 628 yılındadır. M.S 6.yy’dan başlayarak Güney Akdeniz Bizans İmparatorluğunun egemenliğinde olmuştur. Osmanlı döneminde ise Fatih Sultan Mehmet Gazipaşa’yı Karamanoğullarından alarak Osmanlı hâkimiyetine almıştır.
Gazipaşa İklimi
Gazipaşa’da Akdeniz iklimi hâkimdir denemez çünkü ne batı Akdeniz nede doğu akdeniz iklim türü geçerlidir. Gazipaşa’da üç mevsim bahar vardır. Mevsimler Alabahar, ilkbahar, yaz ve sonbahardır. Bahar ayında yağış vardır ve sıcaklık nadiren düşer, yaz mevsimi sıcak ve kuraktır.
Gazipaşa Ekonomisi
Gazipaşa’da ekonomi hava şartlarına bağlıdır. Kuru tarım, ormancılık, hayvancılık, küçük el sanatları, ticaret ile uğraşılır. Sera ve seracılık ilçelerin en önemli geçim kaynağıdır Ayrıca ilçeye hâkim olan sektör tarımdır. Tarımla uğraşanların %80’i seracılıkla uğraşmaktadır. İlçede iklim koşulları hayvancılık içinde uygundur. Ormancılık ve balıkçılık da ilçede gelir kaynaklarından biridir.
Gazipaşa Nüfusu
Gazipaşa’da en son sayım 2014 yılında yapılmıştır. Nüfusu 2014 yılında 24.509 erkek, 24.052 kadındır. Nüfusun %50,47’sini erkek, %49,53’ü kadındır.
Gazipaşa’da Ulaşım Nasıldır?
Antalya’nın kıyı ilçelerinden bir tanesidir. Akdeniz kıyısına paralel uzanır. Gazipaşa Alanya’ya 44 km, Antalya’ya 180 km’dir. Hem Alanya hem de Antalya’nın merkezinden ilçeye otobüsle ulaşım vardır. Özel araçla ise sahil yolundan Gazipaşa’ya ulaşılabilir. Ayrıca Ankara’dan ve İstanbul’dan hava yolu ile ulaşım vardır.
Gazipaşa’da Görülmesi Gereken Yerler
Gazipaşa Avrupa çevre birliği tarafından doğal güzellikleri nedeniyle pilot bölge seçilmiştir. Gazipaşa eski bir yerleşim yeri olduğundan ilçe ve çevresinde gezilecek çok sayıda tarihi eser ve şehir kalıntıları vardır. İlçede doğal havuz bulunmaktadır. Gazipaşa Antalya’nın en doğusundaki ilçedir ve Antalya’nın son turistik ilçesidir.
Gazipaşa Lezzetleri
Bölge ürünlerinin şekillendirdiği bir mutfak yapısı vardır. Turunçgiller , susam, muz, domates, yer fıstığı , salatalık, soya, biber , taze fasulye , patlıcan , kabak en çok üretilen ürünlerdir. Bölgede zeytincilik de yapılmaktadır.
Gazipaşa’da Nerelerde Konaklanabilir?
Gazipaşa konum olarak oldukça ideal bir yerdedir. Antalya-mersin yolu üzerinde olması sebebiyle ilçeye ulaşım kolaydır. Gazipaşa yaz turizminin Antalya’da yoğun geçtiği yerlerdendir. Oteller genellikle 3 veya 4 yıldızlıdır. Ayrıca apart otel ve pansiyonda konaklamak için tercih edilebilir. Otel ve konaklama fiyatları sezona göre değişmekte, Temmuz ve ağustos aylarında fiyatlar daha yüksek olmaktadır. Oteller ilçe merkezinde ve sahilde bulunmaktadır ve kıyıdan 3 km kadar içindedir. O yüzden eğer otel merkezde ise denize yürüyerek veya merkezden kalkan araçlarla gidilebilir. Sessiz ve kalabalıktan uzak bi tatil için tercih edilebilir. Konaklanabilecek oteller:
Gazipaşa Tedavi Merkezleri
Gazipaşa’da bir tane hastane olduğundan Alanya ve Antalya’daki çevre hastanelerde gitmek mümkündür ve ulaşımları rahattır.
Gazipaşa-Antalya Havaalanı
Gazipaşa- Alanya havaalanı Şubat 2010 tarihinde açılmış ilçeye ulaşım kolaylaştırma açısından büyük bir pay almıştır. Havaalanına HAVAŞ ile ulaşım mümkündür.
Ayrıca Isparta - Siirt uçak bileti, Kocaeli - Bursa uçak bileti, Ağrı - Kütahya uçak bileti uçuşlarımıza göz atabilirsiniz.