Ucuz Şırnak Uçak Bileti Satın Al
Şırnak’a giderken ederken havayolu ile gitmek isteyenler, ucuz Şırnak uçak bileti satın almak için bütün havayolu şirketlerini tek tek arayıp bilgi almanıza gerek yok. Sisteme giriş yaptıktan sonra, karşınıza gelen ekrana gidiş ve dönüş tarihlerinizi bir kere girdiğiniz zaman,sistem size istediğiniz zaman aralığındaki havayolu firmalarının belirttiğiniz tarih aralığındaki tüm uçuşlarını listeliyor. Böylelikle Şırnak’a gitmek için en ucuz uçak biletinin hangisi olduğunu tek seferde görüntüleyebiliyorsunuz. Uçak bileti almak için yapmanız gereken sadece sisteme yapmanız. Uçuş listeleri anlık olarak güncellendiği için kafanızda bir tereddüt olmaz. Ayrıca birkaç ay sonraki seyahatiniz için olan uçuş listesini de görebileceğiniz için, seyahat planınızı çok daha önceden yapıp, rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.
Sistemde direkt uçuşları görebileceğiniz gibi, aktarmalı uçuşları da görüntüleyebilirsiniz. Yolculuğunuzun daha güvenli ve konforlu olmasını istiyorsanız siz de Şırnak seyahatinizi uçak ile gerçekleştirebilirsiniz. Gidiş sebebiniz iş ya da sevdiklerinizin yanında olmak olabilir. Zaman hepimiz için oldukça kıymetli. Karayolu ile yapacağınız yolculukta kaybedeceğiniz zamanı, uçakla minimum seviyeye çekip, sevdiklerinizle daha fazla geçirebilirsiniz. Bütün havayolu firmalarının uçuş zamanlarına tek tıkla ulaşacağınız bu sistem sayesinde, biletinizi almadan önceki zaman kaybına da son vermiş olacaksınız.
Şırnak’a Ne Zaman Gidilmeli
Şırnak yazları çok sıcak, kışları da çok soğuk olduğu için, aslında bir çok doğu ilini ziyarette tercih edilmesi gereken bahar aylarında gitmek gerekir. Baharda daha çok yer gezip, seyahatinizin daha çok dadını çıkartabilirsiniz.
Şırnak’ın İklimi
Şırnak bulunduğu yer itibari ile ikliminin bölgelere göre değerlendirilmesi gerekir. Doğu Anadolu tarafında kalan Şırnak Merkez, Uludere, Beytüşşebap ilçeleri kışın oldukça sert ve soğuk geçer. Karla kaplı gün sayısı güneye göre daha fazladır. Güneydoğu Anadolu Bölgesi tarafında kalan İdil, Cizre; .Silopi ve Güçlükonak ilçeleri kışın daha ılık, ancak yazın aşırı derecede sıcaktır. Kışın en düşün sıcaklık -20 derece olurken, yazın en yüksek sıcaklığı 48,5 dereceye kadar çıkabilmektedir.
Şırnak’ın Tarihçesi
Oldukça eski bir tarihi geçmişe sahip olan Şırnak’ ın 17.yy’da Evliya Çelebi’nin yazdığı Seyahatname kitabına göre Nuh Tufanı’nın öncesine kadar dayanıyor. Rivayete göre Nuhun gemisinin uzunluğu 2089 mt olan Cudi dağının tepesinde olduğu söyleniyor. Şırnak, tarihi boyunca önemli birçok devletin başkentini kendi iç topraklarında barındırmış olduğu da bilinir.
Şırnak Nerede ?
Şırnak, Türkiye’ nin Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bir ildir. Suriye ve Irak’a komşudur. 16 Mayıs 1990’ da Siirt ilinden ayrılarak Türkiye’nin 73. İli olmuştur.
Şırnak Mutfağı
Şırnak yemekleri denildiği zaman dillere destan ve parmaklarınızı yiyebileceğiniz onlarca yemek var. Bunlardan bazıları ;
Bu yemekleri yemeden dönmemeniz gerekiyor. Özellikle muhteşem bir lezzet olan Mahmılatık ve perde pilavı.
Mahmılatık: İnce bulguru küpe koyup, başka bir yerde kaynatılıp soğutulan şalgamı küpteki bulgurun üstüne ilave ediliyor. Biraz su ve biraz da mayalı hamur ekleniyor üzerine. Küpün ağzını sıkı sıkı kapattıktan sonra bir de çamurla kaplanır. Bu küp 40 gün bekletilir ve sonra açılır. Yemeklerin yanında turşu gibi servis ediliyor. İnanılmaz güzel ve değişik bir lezzet.
Perde Pilavı : Alt tarafı yuvarlak bir tencereye yağ ve yumurta ile yoğurulup yufka haline getirilmiş hamuru yerleştirilir. Az pişmiş olan pilavın içine tavuk eti, badem, baharat karıştırılıp daha önce hazırlanan ve yufka haline getirilen hamurun içinde konur. Üzeri tekrar ince yumurtalı hamur ile kapatılır. Ateşte pişirilecekse üstü ve altı eşit olarak nar gibi kızartarak, ya da fırında pişirilerek servis yapılıyor.
Şırnak’ ta Gezilecek Yerler
Güneydoğu Anadolu’nun adeta medeniyet beşiği olan bir Şehri Şırnak. Gidildiğinde görülmesi gereken tarihi onlarca yapıyı içinde barındırıyor. Geçmişten kalma bir sürü ize rastlayacağınız tarihi kokan yerleri sizin için listeledik.
Camiler
Ören Yerleri
Medreseler
Kaleler
Şırnak Hediyelik Eşyaları
Şırnak’ tan dönerken kendinize ve sevdiklerinizi mutlu etmek için alabileceğiniz bir çok hediyelik eşya var. Özellikle dokumacılık yönünden oldukça zengin olan, bu tarih kokan şehirden; harika dokusu ile hem kendinize hem sevdiklerinize alabileceğiniz kilim, mizer yani örtü, Parzun adı verilen kadın çantası, Hurcizin denilen at heybesi, Turik denilen heybe ve Hurcizin adı verilen at heybesi hatıra olarak alabileceğiniz hediyelik eşyaların ilk sırasında yer alanlardır.
Şırnak Havalimanı
Şırnak Havalimanı Şerafettin Elçi adı altında 2013 yılında faaliyete geçmiştir. 3000 mt uzunluğunda, 45 mt genişliğinde uluslar arası standtarlar niteliğinde bir pist olda da şimdilik sadece yurtiçi uçuşlar gerçekleşiyor. 240 x 120 ebatında bir apron ile yılda ortalama 500 bin yolcu ağırlıyor. Terminal binası yaklaşık 3500 m2’ dir. Otoparkı mevcuttur. Ankara ve İstanbul’a direkt uçuşlar yapılmaktadır.
Şırnak Havalimanına Nasıl Gidilir ?
Şırnak’ ın ilçesi Cizre’ ye ortalama 10 km mesafede bulunmaktadır. Uçakların iniş kalkış saatlerine göre ayarlanan özel otobüslerle ve Cizre’den kalkan minibüslerle Şırnak Havalimanına rahatlıkla ulaşım sağlanabiliyor.
Şırnak’ta Mutlaka Yapılması Gerekenler
Bu tarih kokan güzel şehri iş için veya gezi amaçlı ziyaret etmiş olabilirsiniz. Türkiye’de ki gezip görülebilecek tarihi dokusu ve etnik kültürünün korunması nedeni ile gezmekten çok keyif alacağınız bir şehir. Misafirperver haklının da dışarıdan gelen yerli ya da yabancı turistlere karşı ilgisi büyük. Havalimanında uçaktan indikten sonra en yakın ilçe olan Cizre’ den başlayabilirsiniz turunuza. Cizre’ de ki tarihi Cizre Kalesini görüp te büyülenmemek mümkün değil. Ardından medreselere yapacağınız ziyaretlerde anlayacaksınız ki medreseler Türk tarihi dokusunu bozmadan ziyaretçilerini ağırlıyor. Karnınız acıktığında tatmadan dönmemeniz gerekenlerin en başında ise perde pilavı, mahmılatık ve İncecik açılmış saç ekmeğinin hamurunun içine toz şeker ve ceviz konulup, hamuru kıvıra kıvıra şekil verildikten sonra kızartılıp ardından üzerine şıra döküldükten sonra yeniliyor. Fıreydin adı verilen görünüşü ve lezzeti ile birçok tatlıyı gerisinde bırakacak iddialı bu lezzeti tatmadan kesinlikle dönmemeniz gerekiyor. Tarihteki efsanesi ve rivayetlerin gözbebeği ile akıllarda kalan Cudi dağı da mutlak görülmesi gereken yerler arasında. Mem- u Zin Türbesi, ve Hz. Nuh Türbesi’ ni gördüğünüz zaman yapısındaki muhteşem mimariye hayran kalmamak elde değil. Yakınlarında balık ve ızgara çeşitlerinin de olduğu temiz havanın ve yemyeşil bir arazinin ortasında olan görülmeye değer yerlerden bir tanesi olan Kasrik Boğazı’ na erkenden gidip, çokça zaman geçirmenizi tavsiye ediyoruz. Lakin o doğa harikasını gördükten sonra siz de pek dönmek istemeyeceksinizdir.
Gazipaşa’ya En Ucuz Bileti Satın Al
Gazipaşa’ya ulaşabilmek için tercih edebileceğiniz havaalanı Gazipaşa-Alanya havaalanıdır. Birçok hava yolu şirketlerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Ucuz uçak bileti pek çok firma tarafından temin edilmektedir. Gazipaşa’ya ulaşım rahat ve konforludur en ucuz Gazipaşa uçak bileti internetten bulabilirsiniz. Uçak bileti sahibi olmak için sistemden bilgilerinizi girip biletinizi alabilirsiniz.
Gazipaşa Tarihi
Gazipaşa’nın tarihteki yeri M.Ö 2000’lerde başlar. Hititlerin bir kolu olan Luviler’e ev sahipliği yapmıştır. Tarihteki bir diğer yeri de M.Ö 628 yılındadır. M.S 6.yy’dan başlayarak Güney Akdeniz Bizans İmparatorluğunun egemenliğinde olmuştur. Osmanlı döneminde ise Fatih Sultan Mehmet Gazipaşa’yı Karamanoğullarından alarak Osmanlı hâkimiyetine almıştır.
Gazipaşa İklimi
Gazipaşa’da Akdeniz iklimi hâkimdir denemez çünkü ne batı Akdeniz nede doğu akdeniz iklim türü geçerlidir. Gazipaşa’da üç mevsim bahar vardır. Mevsimler Alabahar, ilkbahar, yaz ve sonbahardır. Bahar ayında yağış vardır ve sıcaklık nadiren düşer, yaz mevsimi sıcak ve kuraktır.
Gazipaşa Ekonomisi
Gazipaşa’da ekonomi hava şartlarına bağlıdır. Kuru tarım, ormancılık, hayvancılık, küçük el sanatları, ticaret ile uğraşılır. Sera ve seracılık ilçelerin en önemli geçim kaynağıdır Ayrıca ilçeye hâkim olan sektör tarımdır. Tarımla uğraşanların %80’i seracılıkla uğraşmaktadır. İlçede iklim koşulları hayvancılık içinde uygundur. Ormancılık ve balıkçılık da ilçede gelir kaynaklarından biridir.
Gazipaşa Nüfusu
Gazipaşa’da en son sayım 2014 yılında yapılmıştır. Nüfusu 2014 yılında 24.509 erkek, 24.052 kadındır. Nüfusun %50,47’sini erkek, %49,53’ü kadındır.
Gazipaşa’da Ulaşım Nasıldır?
Antalya’nın kıyı ilçelerinden bir tanesidir. Akdeniz kıyısına paralel uzanır. Gazipaşa Alanya’ya 44 km, Antalya’ya 180 km’dir. Hem Alanya hem de Antalya’nın merkezinden ilçeye otobüsle ulaşım vardır. Özel araçla ise sahil yolundan Gazipaşa’ya ulaşılabilir. Ayrıca Ankara’dan ve İstanbul’dan hava yolu ile ulaşım vardır.
Gazipaşa’da Görülmesi Gereken Yerler
Gazipaşa Avrupa çevre birliği tarafından doğal güzellikleri nedeniyle pilot bölge seçilmiştir. Gazipaşa eski bir yerleşim yeri olduğundan ilçe ve çevresinde gezilecek çok sayıda tarihi eser ve şehir kalıntıları vardır. İlçede doğal havuz bulunmaktadır. Gazipaşa Antalya’nın en doğusundaki ilçedir ve Antalya’nın son turistik ilçesidir.
Gazipaşa Lezzetleri
Bölge ürünlerinin şekillendirdiği bir mutfak yapısı vardır. Turunçgiller , susam, muz, domates, yer fıstığı , salatalık, soya, biber , taze fasulye , patlıcan , kabak en çok üretilen ürünlerdir. Bölgede zeytincilik de yapılmaktadır.
Gazipaşa’da Nerelerde Konaklanabilir?
Gazipaşa konum olarak oldukça ideal bir yerdedir. Antalya-mersin yolu üzerinde olması sebebiyle ilçeye ulaşım kolaydır. Gazipaşa yaz turizminin Antalya’da yoğun geçtiği yerlerdendir. Oteller genellikle 3 veya 4 yıldızlıdır. Ayrıca apart otel ve pansiyonda konaklamak için tercih edilebilir. Otel ve konaklama fiyatları sezona göre değişmekte, Temmuz ve ağustos aylarında fiyatlar daha yüksek olmaktadır. Oteller ilçe merkezinde ve sahilde bulunmaktadır ve kıyıdan 3 km kadar içindedir. O yüzden eğer otel merkezde ise denize yürüyerek veya merkezden kalkan araçlarla gidilebilir. Sessiz ve kalabalıktan uzak bi tatil için tercih edilebilir. Konaklanabilecek oteller:
Gazipaşa Tedavi Merkezleri
Gazipaşa’da bir tane hastane olduğundan Alanya ve Antalya’daki çevre hastanelerde gitmek mümkündür ve ulaşımları rahattır.
Gazipaşa-Antalya Havaalanı
Gazipaşa- Alanya havaalanı Şubat 2010 tarihinde açılmış ilçeye ulaşım kolaylaştırma açısından büyük bir pay almıştır. Havaalanına HAVAŞ ile ulaşım mümkündür.
Ayrıca Adıyaman - Dalaman uçak bileti, Nevşehir - İstanbul uçak bileti, Siirt - Konya uçak bileti uçuşlarımıza göz atabilirsiniz.