Samsun İçin Ucuz Uçak Bileti Satın Al
Günümüzde karayollarından çok hava yolları tercih edilmektedir. Hem en kısa mesafede hem de uygun fiyatlarla seyahat etmek mümkündür. Samsun’da bulunan Çarşamba Havaalanına ülke içerisinde direkt olarak uçak seferleri vardır. Şehir merkezine 19 km’dir. Şehre ulaşım ise taksi ya da yolcu servisleri ile yapılır. Yolcu servisleri mesafeye göre değişiklik göstermektedir. Aynı şekilde Samsun’dan uçak seferleri Ankara ve İstanbul’a gitmektedir. Size uygun seferleri sitemizden bulabilir ve internet üzerinden satın alabilirsiniz. En ucuz Samsun ucuz bileti ya da kampanyalı biletlerden faydalanabilirsiniz. Ucuz uçak bileti almak için çok fazla araştırma yapmanıza gerek kalmadan sitemizden temin edebilir, rahatlıkla seyahate çıkabilirsiniz. Ayrıca sitemizden uçak bileti sefer saatleri ve gününe bakabilir dilediğinizi seçebilirsiniz.
Samsun’un Tarihçesi
Samsun şehri M.Ö 750 – 760 yıllar arasında İon şehir devleti Mile toslular tarafınca Amisos adı altında kurulmuş bir yerleşim yeri idi. Daha sonra Samsun pers, Makedonya, Pontus, Roma, Bizans, Danişment, Selçuklu ve Osmanlıya ait olmuştur. Samsun Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da milli mücadele başlatmak için ilk adım attığı yer olarak tarihte önemli yerini almış bulunmaktadır. Samsun şehri insanlık tarihi olarak çok eski bir yerleşim yeridir. Başta merkezi olmak üzere Kızılırmak vadisi, Kavak Tekkeköy Çarşamba ovasında eski çağlarda insan iskân edilmiş ve yaşam sürdürmeye devam etmiştir. Yerleşim geçmişi MÖ 60000 yılına kadar uzanan şehre ilk yerleşen toplum Kaşkalardır. 1998’de Samsun Çarşamba Uluslararası havalimanı resmi olarak açılmıştır. 1999 Şubat ayında ise seferler başlamıştır.
Samsun Haritada Nerede Yer Almaktadır?
Samsun ülkemizin Karadeniz bölgesinde ve orta Karadeniz bölümünde olan bir ildir. Yüzölçümü 9,475 km2’dir. Kuzeyinde Karadeniz, doğusunda Çarşamba, güneyinde kavak ilçeleri ve batısında On dokuz mayıs ile Bafra çevrilidir. Samsun Türkiye’nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz bölgesinde ise en kalabalık şehir Samsun’dur. Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeri komşu illeridir. Samsun, eğitim, sanayi, sağlık, ulaşım, ticaret ve ekonomi açısından gelişmiş bir şehir olmuştur. Samsun Karadeniz’in Başkenti Atatürk’ün şehri olarak da bilinir. 19 Mayıs kenti olarak da anılan bu şehir 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramına ev sahipliği yapmaktadır.
Samsun’da Gezilecek Yerler Nerelerdir?
Karadeniz bölgesinin önemli şehirlerinden birisi olan Samsun’da pek çok tarihi yerler bulunmaktadır. Bandırma vapuru müzesi, Piazza, Onur anıtı, Gazi müzesi, alışveriş yapabileceğiniz Samsun bulvar alışveriş merkezi, Amisos mezarları, Samsun amazon heykeli. Daha sonra Samsun kent müzesi, şahin kaya kanyonu, kuş cenneti, Lâdik Akdağ kış turizm merkezi, Samsun arkeoloji etnografya müzesi, Kaba ceviz şelalesi, sanat senaryosu, Lâdik gölü, Samsun merkez camii, sit alanları, imaretler, hamamlar, kaplıcalar, plajlar, diğer höyükler, Bafra baraj gölleri gibi birçok gezilecek yerler vardır.
Samsunda alışveriş yapmak için pek çok alışveriş merkezi bulunmaktadır. Bunlar Lovelet alışveriş merkezi, Yeşilyurt alışveriş merkezi ve birçok Pazar bulunmaktadır. Samsun ilçesi olan Atakum’da ise semt pazarları kurulmaktadır.
Samsun’a Ait Yöresel Mutfak
Samsun mutfağında en meşhur olan ve başta gelenler keşkek ve tirit gelir. Karalahana, mısır çorbası ve yoğurtlu yanı sıra yazı pancarı, koca karı gerdanı tatlısı da oldukça meşhurdur. Samsun’un köylerinde ise yöreye ait has ekmeklerde çıkmaktadır. Samsun pidesi ise bütün dünyaya yayılmış durumdadır. Samsun’un kültüründe çeşitlilik aynı şekilde samsun yemeklerine de yansımış durumdadır. Lahana, mısır, fasulye ve pancar gibi sebzeler pirinç, et ve buğday ile birlikte pişirilen sebze yemekleri ve kaz, tavuk, ördek gibi kümes hayvanlarından da yapılan yemekler meşhurdur. Ayrıca hamur işleri de ağırlıklıdır. Samsun düğünlerinde ise keşkek ve yahni yapılması tercih edilir. Kıvratma, büryan, bazlama, karmaş, hamur dolması, lepsi, cızlama, poot, malakto, balcan turşusu, alaçam, Asarcık, tiliman, gaziyek turşusu da Samsun’un yöresel yemekleri arasındadır. Samsun’da bu yemekleri tatmanızda fayda vardır.
Samsun’da Konaklama Yerleri Nelerdir?
Samsun’da otel, apart otel, butik oteller oldukça fazladır. Ayrıca günlük kiralık evlerde mevcuttur. Anemon otel, serra otel, Sheraton otel, Ancere termal otel, Sam my haus otel, grand Amisos otel, Grand Ata kum otel, Marin otel, Samsun Medikent otel, Yafeya otel, North Point otel gibi pek çok otel vardır. Ayrıca Kaplıca ve termal otellerde mevcuttur. Kişiden kişiye değişen uygun otellerin birçoğu bulunmaktadır.
Samsun’a Ne Zaman Gidilir?
Yazları kurak, kışları ise ılık geçen Samsun yılın her döneminde turizm amacı ile gidilebilir. Kültür turizmi hariç doğa gezileri için yaz ayları tercih etmeniz gerekebilir. Ayrıca Samsun ek olarak kış turizmine el verişli pek çok tesislere de sahiptir.
Samsun Festivalleri Nelerdir ve Ne Zaman Olur?
Gazipaşa’ya En Ucuz Bileti Satın Al
Gazipaşa’ya ulaşabilmek için tercih edebileceğiniz havaalanı Gazipaşa-Alanya havaalanıdır. Birçok hava yolu şirketlerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Ucuz uçak bileti pek çok firma tarafından temin edilmektedir. Gazipaşa’ya ulaşım rahat ve konforludur en ucuz Gazipaşa uçak bileti internetten bulabilirsiniz. Uçak bileti sahibi olmak için sistemden bilgilerinizi girip biletinizi alabilirsiniz.
Gazipaşa Tarihi
Gazipaşa’nın tarihteki yeri M.Ö 2000’lerde başlar. Hititlerin bir kolu olan Luviler’e ev sahipliği yapmıştır. Tarihteki bir diğer yeri de M.Ö 628 yılındadır. M.S 6.yy’dan başlayarak Güney Akdeniz Bizans İmparatorluğunun egemenliğinde olmuştur. Osmanlı döneminde ise Fatih Sultan Mehmet Gazipaşa’yı Karamanoğullarından alarak Osmanlı hâkimiyetine almıştır.
Gazipaşa İklimi
Gazipaşa’da Akdeniz iklimi hâkimdir denemez çünkü ne batı Akdeniz nede doğu akdeniz iklim türü geçerlidir. Gazipaşa’da üç mevsim bahar vardır. Mevsimler Alabahar, ilkbahar, yaz ve sonbahardır. Bahar ayında yağış vardır ve sıcaklık nadiren düşer, yaz mevsimi sıcak ve kuraktır.
Gazipaşa Ekonomisi
Gazipaşa’da ekonomi hava şartlarına bağlıdır. Kuru tarım, ormancılık, hayvancılık, küçük el sanatları, ticaret ile uğraşılır. Sera ve seracılık ilçelerin en önemli geçim kaynağıdır Ayrıca ilçeye hâkim olan sektör tarımdır. Tarımla uğraşanların %80’i seracılıkla uğraşmaktadır. İlçede iklim koşulları hayvancılık içinde uygundur. Ormancılık ve balıkçılık da ilçede gelir kaynaklarından biridir.
Gazipaşa Nüfusu
Gazipaşa’da en son sayım 2014 yılında yapılmıştır. Nüfusu 2014 yılında 24.509 erkek, 24.052 kadındır. Nüfusun %50,47’sini erkek, %49,53’ü kadındır.
Gazipaşa’da Ulaşım Nasıldır?
Antalya’nın kıyı ilçelerinden bir tanesidir. Akdeniz kıyısına paralel uzanır. Gazipaşa Alanya’ya 44 km, Antalya’ya 180 km’dir. Hem Alanya hem de Antalya’nın merkezinden ilçeye otobüsle ulaşım vardır. Özel araçla ise sahil yolundan Gazipaşa’ya ulaşılabilir. Ayrıca Ankara’dan ve İstanbul’dan hava yolu ile ulaşım vardır.
Gazipaşa’da Görülmesi Gereken Yerler
Gazipaşa Avrupa çevre birliği tarafından doğal güzellikleri nedeniyle pilot bölge seçilmiştir. Gazipaşa eski bir yerleşim yeri olduğundan ilçe ve çevresinde gezilecek çok sayıda tarihi eser ve şehir kalıntıları vardır. İlçede doğal havuz bulunmaktadır. Gazipaşa Antalya’nın en doğusundaki ilçedir ve Antalya’nın son turistik ilçesidir.
Gazipaşa Lezzetleri
Bölge ürünlerinin şekillendirdiği bir mutfak yapısı vardır. Turunçgiller , susam, muz, domates, yer fıstığı , salatalık, soya, biber , taze fasulye , patlıcan , kabak en çok üretilen ürünlerdir. Bölgede zeytincilik de yapılmaktadır.
Gazipaşa’da Nerelerde Konaklanabilir?
Gazipaşa konum olarak oldukça ideal bir yerdedir. Antalya-mersin yolu üzerinde olması sebebiyle ilçeye ulaşım kolaydır. Gazipaşa yaz turizminin Antalya’da yoğun geçtiği yerlerdendir. Oteller genellikle 3 veya 4 yıldızlıdır. Ayrıca apart otel ve pansiyonda konaklamak için tercih edilebilir. Otel ve konaklama fiyatları sezona göre değişmekte, Temmuz ve ağustos aylarında fiyatlar daha yüksek olmaktadır. Oteller ilçe merkezinde ve sahilde bulunmaktadır ve kıyıdan 3 km kadar içindedir. O yüzden eğer otel merkezde ise denize yürüyerek veya merkezden kalkan araçlarla gidilebilir. Sessiz ve kalabalıktan uzak bi tatil için tercih edilebilir. Konaklanabilecek oteller:
Gazipaşa Tedavi Merkezleri
Gazipaşa’da bir tane hastane olduğundan Alanya ve Antalya’daki çevre hastanelerde gitmek mümkündür ve ulaşımları rahattır.
Gazipaşa-Antalya Havaalanı
Gazipaşa- Alanya havaalanı Şubat 2010 tarihinde açılmış ilçeye ulaşım kolaylaştırma açısından büyük bir pay almıştır. Havaalanına HAVAŞ ile ulaşım mümkündür.
Ayrıca Artvin - Edirne uçak bileti, Diyarbakır - Van uçak bileti, Konya - Bodrum uçak bileti uçuşlarımıza göz atabilirsiniz.