Mersin İçin En Ucuz Uçak Bileti Satın Al
Ülkenin en büyük 10. Şehri olan Mersin için sitemizden kolaylıkla uçak bileti bulabilirsiniz. Ayrıca en ucuz uçak bileti seçeneklerini de sitemizden bularak rahatlıkla biletinizi dakikalar içerisinde alabilirsiniz. En hızlı ve en güvenilir olarak işleminiz kısa sürede onaylanır ve online işlemlerden halledebilirsiniz. Ayrıca gideceğiniz şehir hakkında da gerekli bütün bilgilere sitemizden ulaşarak rotanızı ve donanımızı ona göre belirleyebilir, bu şekilde yolculuğunuza başlayabilirsiniz.
Sitemizden en ucuz Mersin uçak bileti bulabilir ve kampanyalardan faydalanabilirsiniz. Yapacağınız seyahatler için sitemizden biletinizi alabilir ve sürekli olarak kullanabilirsiniz. Acil işleriniz için sitemizden hızlı bir şekilde uçak bileti alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Mersin Hakkında Genel Özellikler
Türkiye’nin Akdeniz bölgesinde bulunur ve Büyükşehir statüsüne sahip bir ilimizdir. Türkiye’nin en büyük limanına sahiptir ve Mersin Limanını içinde barındırmaktadır. Çevresinde ise çok eski kalıntılar bulunmaktadır. Ayrıca 19 yy da adını Türkmen aşiretinden almıştır en yeni çevresinde birçok eski kalıntı bulunmasına rağmen, en yeni kentler arasındadır. Mersin’in il olması da Cumhuriyet döneminde gerçekleşmiştir ve kısa süre önce de büyükşehir statüsüne kavuşmuştur. Günümüz de Mersin ise Liman, sanayi, turizm ve ticaret merkezi haline gelmiştir.
Mersin Nerededir?
Türkiye’nin güneyin de ve Akdeniz bölgesinin doğusunda, Kıbrıs adasının da karşısında bulunmaktadır. Komşu illeri ise; Antalya, Konya ve Adanadır.
Mersin’e Ne Zaman Gidilir?
Mersin Şehrin de Akdeniz iklimi özellikleri görülmektedir. Şehirde ise kışlar ılık ve yağışlı, yazlar ise kurak ve sıcaktır. Ortalama sıcaklığın yıllık olarak 18 derece olduğu bilinmekte olan Mersin’ de en soğuk ay Ocak ayında ortalama hava sıcaklığı 10 dereceyken, en sıcak ay da Temmuz ayıdır. Temmuz ayında da ortalama sıcaklık 27 – 28 derecedir. Mersin’e en uygun zaman ise Mart, Nisan, Mayıs, Eylül, Ekim ve Ağustos aylarıdır. Bunun sebebi de sıcağın aşırı bunaltıcı olmamasından dolayıdır.
Mersin’ de Nerede Kalınır?
Mersin 13 ilçeye ayrılmaktadır. İlçeleri;
Konaklama yapılabilecek en ideal ilçeler arasında da; Mezitli, Toroslar, Yenişehir, Akdeniz ve Erdemli ilçesi bulunmaktadır. Ulaşım açısında sorun yaşanmaması için ideal olan ilçeler bunlardır. Şehir içerisinde ise 2, 3 ve 4 yıldızlı oteller mevcuttur. Ayrıca kalınabilecek pansiyonlar ve Hoteller de bulunmaktadır. Tesis fiyatları ortalama gecelik 150 – 550 arasında değişkenlik gösterir. Mersin de kalınabilecek otel alternatifleri arasında;
Mersin Şehir İçi Ulaşımı Nasıldır?
Mersin’in ulaşım ağı büyük şehir kapasitesinde olduğu için çok fazla gelişmemiştir. Şehir içi ulaşım ise, belediye otobüsleri ve taksiler ile sağlanmaktadır.
Mersin’de Gezilecek Yerler Neresidir?
Geçmiş tarihine bakıldığında en eski buluşma yerlerine sahip olan Mersin, arkeolojik çalışmalar ile ortaya çıkarılan müzeleri, antik kentleri, ören yerleri, kaleleri ve kiliseleri ile zengin bir kültürel yapıya sahiptir.
Mersin Müzesi
Kent merkezinde bulunan müzede Etnografik ve arkeolojik eserler bulunmaktadır. Ayrıca müze de Roma dönemine ait heykeller, mermiler, Yumuktepe, Pempeipolis, Gözlükule antik kentlerindeki kazılarda da çıkarılan tarih öncesinde ki dönemlerde eserler, Helenistik, Bizans ve Roma dönemlerine ait çeşitli malzemelerde sergilenmektedir.
Atatürk Evi Müzesi
Mersinde bulunan ve en önemli müzelerinden biri olan Atatürk evi ve müzesi de yer aldığı bina 1917 yılında İsviçreli Krizmon tarafından inşa ettirilmiştir. Daha sonra ise Tahinci aile satın alarak, halka açmıştır. Atatürk ise 20 Ocak 1925 yılında Mersin’e gelerek konaklığı ev günümüze kadar müze haline gelmiştir. Müze de sergilenenler arasında Kurtuluş savaşı ile alakalı fotoğraflar ve belgeler bulunmaktadır. Ayrıca Atatürk’ün özel eşyaları da müzenin sergiledikleri arasındadır.
Silifke Müzesi
En eski müzelerinden Mersin’e ait olan Silifke Müzesi, 1958 yılında ilk olarak Cumhuriyet İlkokulu’nun depo olarak kullanması ile ortaya çıkmaya başlamıştır. 2 Ağustos 1973 tarihinde ise başka bir binaya taşınmış ve ziyaretçilere açılmıştır.
Kız Kalesi
Mersin şehir merkezine 60 km uzaklığında bulunan ve güneybatısında bulunan Kız kalesi, birçok turist tarafından ilgi gören bir kaledir. MÖ 1. Yy da kurulmuştur. Gorgos adlı bir Kıbrıslı prens tarafından inşa ettirilmiştir. Birçok farklı yapıtları bulunan Mersin ziyaret edildiğinde mutlaka gidilmesi gerekenler arasındadır.
Mersin’de Alışveriş Yapılabilecek Yerler
Bu kentte birçok alışveriş seçeneği bulunmaktadır. Bulunan alışveriş merkezleri birçok çeşidi bulunmaktadır. Ayrıca hediyelik eşya veya hatıra alınabilecek birçok ürünler bulunmaktadır. Bunlar arasında ise; anahtarlıklar, tatlı çeşitleri, dekoratif ürünler, el dokuması kilimle ve halılar, el işi iğne oyaları da alınabilecek arasındadır. Tekstil den elektronik eşyaya kadar her türlü ürün bulunabilir.
Mersin Festivalleri
Her ilin kendi has az ya da çok birçok etkinlikleri ve festivali bulunmaktadır. Belediye veya bazı özel kurumların düzenlediği etkinlikler bulunur. Mersin festivalleri ise;
Mersin Havalimanı
Mersin bölgesinde şuan havalimanı bulunmamaktadır. Fakat Tarsus ilçesine Türkiye’nin en büyük 2. Havalimanı projesi onaylanmış ve çalışmalar devam etmektedir. Şuan için Mersine gideceklerin kullanabileceği havalimanı ise Adana Şakirpaşa havalimanıdır. Ayrıca Mersin’e gitmek için Adana Şakirpaşa havalimanına iniş yapıldıktan sonra, yaklaşık 50 dakika mesafe ile de toplu taşıma aracı kullanılarak Mersin’e geçiş yapılabilir. Mersin, Adana arası çok yakın ve bu sebeplerden dolayı kısa sürede ulaşım sağlanabilir.
Gazipaşa’ya En Ucuz Bileti Satın Al
Gazipaşa’ya ulaşabilmek için tercih edebileceğiniz havaalanı Gazipaşa-Alanya havaalanıdır. Birçok hava yolu şirketlerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Ucuz uçak bileti pek çok firma tarafından temin edilmektedir. Gazipaşa’ya ulaşım rahat ve konforludur en ucuz Gazipaşa uçak bileti internetten bulabilirsiniz. Uçak bileti sahibi olmak için sistemden bilgilerinizi girip biletinizi alabilirsiniz.
Gazipaşa Tarihi
Gazipaşa’nın tarihteki yeri M.Ö 2000’lerde başlar. Hititlerin bir kolu olan Luviler’e ev sahipliği yapmıştır. Tarihteki bir diğer yeri de M.Ö 628 yılındadır. M.S 6.yy’dan başlayarak Güney Akdeniz Bizans İmparatorluğunun egemenliğinde olmuştur. Osmanlı döneminde ise Fatih Sultan Mehmet Gazipaşa’yı Karamanoğullarından alarak Osmanlı hâkimiyetine almıştır.
Gazipaşa İklimi
Gazipaşa’da Akdeniz iklimi hâkimdir denemez çünkü ne batı Akdeniz nede doğu akdeniz iklim türü geçerlidir. Gazipaşa’da üç mevsim bahar vardır. Mevsimler Alabahar, ilkbahar, yaz ve sonbahardır. Bahar ayında yağış vardır ve sıcaklık nadiren düşer, yaz mevsimi sıcak ve kuraktır.
Gazipaşa Ekonomisi
Gazipaşa’da ekonomi hava şartlarına bağlıdır. Kuru tarım, ormancılık, hayvancılık, küçük el sanatları, ticaret ile uğraşılır. Sera ve seracılık ilçelerin en önemli geçim kaynağıdır Ayrıca ilçeye hâkim olan sektör tarımdır. Tarımla uğraşanların %80’i seracılıkla uğraşmaktadır. İlçede iklim koşulları hayvancılık içinde uygundur. Ormancılık ve balıkçılık da ilçede gelir kaynaklarından biridir.
Gazipaşa Nüfusu
Gazipaşa’da en son sayım 2014 yılında yapılmıştır. Nüfusu 2014 yılında 24.509 erkek, 24.052 kadındır. Nüfusun %50,47’sini erkek, %49,53’ü kadındır.
Gazipaşa’da Ulaşım Nasıldır?
Antalya’nın kıyı ilçelerinden bir tanesidir. Akdeniz kıyısına paralel uzanır. Gazipaşa Alanya’ya 44 km, Antalya’ya 180 km’dir. Hem Alanya hem de Antalya’nın merkezinden ilçeye otobüsle ulaşım vardır. Özel araçla ise sahil yolundan Gazipaşa’ya ulaşılabilir. Ayrıca Ankara’dan ve İstanbul’dan hava yolu ile ulaşım vardır.
Gazipaşa’da Görülmesi Gereken Yerler
Gazipaşa Avrupa çevre birliği tarafından doğal güzellikleri nedeniyle pilot bölge seçilmiştir. Gazipaşa eski bir yerleşim yeri olduğundan ilçe ve çevresinde gezilecek çok sayıda tarihi eser ve şehir kalıntıları vardır. İlçede doğal havuz bulunmaktadır. Gazipaşa Antalya’nın en doğusundaki ilçedir ve Antalya’nın son turistik ilçesidir.
Gazipaşa Lezzetleri
Bölge ürünlerinin şekillendirdiği bir mutfak yapısı vardır. Turunçgiller , susam, muz, domates, yer fıstığı , salatalık, soya, biber , taze fasulye , patlıcan , kabak en çok üretilen ürünlerdir. Bölgede zeytincilik de yapılmaktadır.
Gazipaşa’da Nerelerde Konaklanabilir?
Gazipaşa konum olarak oldukça ideal bir yerdedir. Antalya-mersin yolu üzerinde olması sebebiyle ilçeye ulaşım kolaydır. Gazipaşa yaz turizminin Antalya’da yoğun geçtiği yerlerdendir. Oteller genellikle 3 veya 4 yıldızlıdır. Ayrıca apart otel ve pansiyonda konaklamak için tercih edilebilir. Otel ve konaklama fiyatları sezona göre değişmekte, Temmuz ve ağustos aylarında fiyatlar daha yüksek olmaktadır. Oteller ilçe merkezinde ve sahilde bulunmaktadır ve kıyıdan 3 km kadar içindedir. O yüzden eğer otel merkezde ise denize yürüyerek veya merkezden kalkan araçlarla gidilebilir. Sessiz ve kalabalıktan uzak bi tatil için tercih edilebilir. Konaklanabilecek oteller:
Gazipaşa Tedavi Merkezleri
Gazipaşa’da bir tane hastane olduğundan Alanya ve Antalya’daki çevre hastanelerde gitmek mümkündür ve ulaşımları rahattır.
Gazipaşa-Antalya Havaalanı
Gazipaşa- Alanya havaalanı Şubat 2010 tarihinde açılmış ilçeye ulaşım kolaylaştırma açısından büyük bir pay almıştır. Havaalanına HAVAŞ ile ulaşım mümkündür.
Ayrıca İstanbul - Balıkesir uçak bileti, Iğdır - Siirt uçak bileti, Muş - Kocaeli uçak bileti uçuşlarımıza göz atabilirsiniz.