En Ucuz Gaziantep Uçak Bileti Satın Al
Gaziantep kültürü, tarihi mekanları ve kendine has lezzetleri ile birçok televizyon dizisine konu olmuş şehirlerimizden bir tanesidir. Aynı zamanda tarihin en eski yerleşim yerlerinden biri olduğu da bilinmektedir. Anadolu ve Mezopotamya’nın kesişim noktasında yer almaktadır. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olması sebebiyle, mimari dokusundan tutun lezzetlerine ve hatta doğal güzelliklerine kadar birçok çeşitliliği içerisinde barındırmaktadır. 2 milyon kişiye yaklaşan bir nüfusu vardır. Ülkenin ziyaret etmeye en çok değecek şehirlerinden biridir. Sadece Gaziantep yemeklerinin tadına bakmak için bile ziyaret edilebilir. Doğunun sıcak kültürünü en güzel hali ile yakalayabileceğiniz bu ilimize en kısa sürede gitmenin tek yolu ise en ucuz Gaziantep uçak biletlerini araştırarak satın almak. Gaziantep uçuşlarını gerçekleştirmekte olan tüm firmaların sefer saatleri ve tarihleri düzenli ve ayrıntılı biçimde sitemizde yer almakta. Uçak bileti sorgulaması yaptırarak, Gaziantep ve tüm şehirlerimize en kısa yoldan nasıl uçabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Sitemizden satın alacağınız biletleri, 3D güvenlik sistemi ile satın almanız söz konusu olacaktır. Kredi kartları ve banka kartları bu işlem için geçerli olup, güvenlik sistemimiz sayesinde hem güvenli uçak bileti alma imkanınız olacak hem de erken rezervasyon fırsatı ile daha ekonomik bir şekilde ucuz uçak bileti satın alabileceksiniz.
Yazımızın devamında ise sizler için Gaziantep’in tüm özelliklerini ayrıntılı bir şekilde anlatıp, bu güzide şehrimizi ziyaret ettiğinizde, nereleri gezip görebileceğinizi, hangi lezzetleri tadabileceğinizi ve yakınlarınıza hangi hediyeleri satın alabileceğinizi söyleyeceğiz.
Gaziantep’e Ne Zaman Gidilmeli?
Gaziantep karasal ve Akdeniz ikliminin etkisi altında olan şehirlerimizden biridir. Ancak yoğunluklu olarak Akdeniz iklimi hakimdir. Yaz ayları 40 derecenin üstündeki sıcaklıklar görülür. Kış aylarında ise sıcaklık çok fazla düşmez. Verimli arazileri çok geniş bir yer tutar. Ekim dikime ayrılmış alan oldukça fazladır. Ancak ormanlık alan azdır. Bunun yanında meraları ve fundalık alanları fazladır. Yılın 2 ayı kar yağışlı olabilir ancak kar toprak üstünde en fazla 15 gün kalır. Yağışları istikrarsızdır. Bazı yıllara göre yağış dağılımı ya da mevsimlere göre yapış dağılımı oldukça düzensizdir. Gaziantep’i ziyaret edebileceğiniz mevsimler, sonbahar ve ilkbahar aylarıdır. Kış aylarında da ziyaret edilebilmekle birlikte yazın çok sıcak olacaktır.
Gaziantep Nerededir?
Gaziantep Akdeniz bölgesi ile güneydoğu Anadolu bölgesini birbirine bağlayan ilimizdir. Aynı zamanda Suriye ile de sınır komşuluğu etmektedir. Araban, , Karkamış, Şahinbey, Nizip, Şehit Kamil, Oğuzeli, Nurdağı, İslahiye Yavuzeli Gaziantep’in ilçeleridir.
Gaziantep Lezzetleri
Gaziantep mutfağının en ilginç özelliklerinden biri, kebapların ve bazı etli yemeklerin yoğurtla pişiriliyor olmasıdır. Bunun yanında bazı bitkilerin baharat olarak kullanımı mutfağın ilgi çekici özelliklerinden biridir. Bu bitkiler, safran, rezene ve tarhun olarak bilinmektedir. Rezene aşure ile birlikte kullanılmaktadır. Gaziantep mutfağının bir diğer özelliği, etli yemeklerde, kullanılan etin hayvanın değişik vücut kısımlarından elde edilmiş olmasıdır. Bamya yemeklerinde, boyun eti kullanılmaktadır. şiş kebap küşneme ismi verilen bonfile ile yapılmaktadır. Çiğköftede ise but eti kullanılmaktadır. Gaziantep’in ünlü lahmacunların leziz tadı ise döş ve kaburga etinden yapılmasından kaynaklanmaktadır. Mutfağın bir diğer özelliği, yemeklerde ekşiye mutlaka yer verilmesidir. Erik, limon ve nar ekşileri kullanılmaktadır. Çiğköfteyi yoğururken su değil domates suyu kullanılmakta ve pidenin içine de soğan yerine sarımsak konulmaktadır. Gaziantep lezzetlerinin her biri kendine has özelliklere ve hazırlanma şekillerine sahiptir. Gaziantep mutfağına ait birçok lezzet listemizde sunulmuştur.
Gaziantep’teGezilecek Yerler
Gaziantep’in gezilmeye değer mekanlarından biri olan Belkıs, Gaziantep’in Nizip ilçesinin 10 kilometre doğusunda yer almaktadır. Kent burada bulunan tepelerin üzerinde yer almaktadır. Bu tepede bulunan antik kentin ortaya çıkması, Zeugma kazıları sırasında olmuştur. Tarihi Antep evleri, Antep’e giden kişilerin kesinlikle ziyaret etmeleri gereken yerlerden biridir. Bu evler, yüksek duvarların arkasına yer alan kendi içinde bir şehir gibidir. Evlerin her biri avluya bakar. Evler genellikle taştan yapılmış olup, İslam’ın mahremiyetini simgelemektedirler. Bakırcılar çarşısı, Antep’in en önemli hediyelik eşya merkezi durumundadır.
Burada el işi bakır eşyaların yanı sıra, daha birçok el sanatının satışa sunulduğu küçük dükkanlar yer almaktadır. Bakırcılar çarşısını gezmek son derece zevki olmakla birlikte, buradaki eşyaları incelemek de oldukça haz vericidir. Antep’in kapalı çarşıları durumunda olan zincirli bedesten ve kemikli bedesten, esasen tarihin ticaret merkezleri durumundadırlar. İnce uzun bir mimari ile inşa edilmiş olan bedestenlerden Gaziantep’te fazla sayıda bulunmakta iken, günümüzde 2 tanesi haricindekiler ne yazık ki bakımsızlıktan dolayı yıkılmıştır. Romalılar tarafından gözetleme kulesi olarak inşa edilen Gaziantep kalesi, alleben deresinin güneyinde bulunmaktadır.
Zeugma mozaik müzesi, halka 2011 yılında açılmıştır. Listemizin ilk sırasında bahsetmiş olduğumuz antik kente ait olan eserlerin ve kalıntıların her biri bu müzede koruma altına alınmış ve sergilenmektedir. Müzede en ilgi çeken yapılardan biri de Mars heykelidir. Hasan Süzer Etnografya müzesinde, Antep’in eski geleneklerine ve yaşantısına ait olan birçok eser sergilenmektedir. Yesemek açık hava müzesi, UNESCO dünya kültür mirası listesine geçici olarak alınmış olan ve geçmişte, bir taş ocağında yapılan heykellerin sergilendiği bir açık hava müzesidir. Gaziantep’te gezip görebileceğiniz diğer yerler ise listemizde sıralanmıştır.
Hediyelik Eşya Ne Almalı?
Daha önce de belirttiğimiz gibi, Gaziantep’e gittiğinizde hediyelik eşya olarak, bakırcılar çarşısından satın alabileceğiniz, el işi bakırları tercih edebilirsiniz. Bu eşyalar, mutfak eşyası ya da biblo eşyalar olabilmektedir. bunun yanında Gaziantep özel kumaşları ile de size birçok seçenek sunacaktır., kutnu kumaşlar, Gaziantep’in en ünlü kumaşları arasında yer almaktadır. Bu kumaşlardan dikilmiş olan şallar, il işlemesi örtüler ve yemeniler, hediyelik eşya olarak oldukça dikkat çekici seçeneklerdir. Bunun yanında Gaziantep’ten alabileceğiniz lezzetler arasında, kuru zahter, haspir, pestil ve helva gelmekte. Antepfıstığı da şehrin yöresel lezzetleri arasında bulunmakta. Dönmeden önce yanınıza bu lezzetleri de alabilmeniz mümkün. Yanınızda Antep baklavası götürmek istiyor ancak taşıma zorluğundan çekiniyorsanız, Antep baklavasını kuru olarak da evinize götürebilirsiniz.
Gaziantep Havaalanı
Gaziantep havalimanı 1976 yılında seferlere açılmış olup, dış hatlardan yolcu kabulü ise 1993 yılında başlatılmıştır. 2 adet pisti bulunan havalimanının 2. Pisti acil durum uçuşları için tercih edilmektedir. Bu yol uçuş için kullanılmadığı zamanlarda ise taksi yolu olarak kullanılmaktadır. Havalimanının 400 araç kapasiteli bir otoparkı bulunmaktadır.
Ulaşım
Gaziantep havalimanından şehir merkezine ulaşım, şehir içi otobüsler, minibüsler ile sağlanabilmektedir. Bunun yanında, bunun için rent a car hizmeti en fazla tercih edilen hizmetler arasında yer almaktadır.
Gazipaşa’ya En Ucuz Bileti Satın Al
Gazipaşa’ya ulaşabilmek için tercih edebileceğiniz havaalanı Gazipaşa-Alanya havaalanıdır. Birçok hava yolu şirketlerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Ucuz uçak bileti pek çok firma tarafından temin edilmektedir. Gazipaşa’ya ulaşım rahat ve konforludur en ucuz Gazipaşa uçak bileti internetten bulabilirsiniz. Uçak bileti sahibi olmak için sistemden bilgilerinizi girip biletinizi alabilirsiniz.
Gazipaşa Tarihi
Gazipaşa’nın tarihteki yeri M.Ö 2000’lerde başlar. Hititlerin bir kolu olan Luviler’e ev sahipliği yapmıştır. Tarihteki bir diğer yeri de M.Ö 628 yılındadır. M.S 6.yy’dan başlayarak Güney Akdeniz Bizans İmparatorluğunun egemenliğinde olmuştur. Osmanlı döneminde ise Fatih Sultan Mehmet Gazipaşa’yı Karamanoğullarından alarak Osmanlı hâkimiyetine almıştır.
Gazipaşa İklimi
Gazipaşa’da Akdeniz iklimi hâkimdir denemez çünkü ne batı Akdeniz nede doğu akdeniz iklim türü geçerlidir. Gazipaşa’da üç mevsim bahar vardır. Mevsimler Alabahar, ilkbahar, yaz ve sonbahardır. Bahar ayında yağış vardır ve sıcaklık nadiren düşer, yaz mevsimi sıcak ve kuraktır.
Gazipaşa Ekonomisi
Gazipaşa’da ekonomi hava şartlarına bağlıdır. Kuru tarım, ormancılık, hayvancılık, küçük el sanatları, ticaret ile uğraşılır. Sera ve seracılık ilçelerin en önemli geçim kaynağıdır Ayrıca ilçeye hâkim olan sektör tarımdır. Tarımla uğraşanların %80’i seracılıkla uğraşmaktadır. İlçede iklim koşulları hayvancılık içinde uygundur. Ormancılık ve balıkçılık da ilçede gelir kaynaklarından biridir.
Gazipaşa Nüfusu
Gazipaşa’da en son sayım 2014 yılında yapılmıştır. Nüfusu 2014 yılında 24.509 erkek, 24.052 kadındır. Nüfusun %50,47’sini erkek, %49,53’ü kadındır.
Gazipaşa’da Ulaşım Nasıldır?
Antalya’nın kıyı ilçelerinden bir tanesidir. Akdeniz kıyısına paralel uzanır. Gazipaşa Alanya’ya 44 km, Antalya’ya 180 km’dir. Hem Alanya hem de Antalya’nın merkezinden ilçeye otobüsle ulaşım vardır. Özel araçla ise sahil yolundan Gazipaşa’ya ulaşılabilir. Ayrıca Ankara’dan ve İstanbul’dan hava yolu ile ulaşım vardır.
Gazipaşa’da Görülmesi Gereken Yerler
Gazipaşa Avrupa çevre birliği tarafından doğal güzellikleri nedeniyle pilot bölge seçilmiştir. Gazipaşa eski bir yerleşim yeri olduğundan ilçe ve çevresinde gezilecek çok sayıda tarihi eser ve şehir kalıntıları vardır. İlçede doğal havuz bulunmaktadır. Gazipaşa Antalya’nın en doğusundaki ilçedir ve Antalya’nın son turistik ilçesidir.
Gazipaşa Lezzetleri
Bölge ürünlerinin şekillendirdiği bir mutfak yapısı vardır. Turunçgiller , susam, muz, domates, yer fıstığı , salatalık, soya, biber , taze fasulye , patlıcan , kabak en çok üretilen ürünlerdir. Bölgede zeytincilik de yapılmaktadır.
Gazipaşa’da Nerelerde Konaklanabilir?
Gazipaşa konum olarak oldukça ideal bir yerdedir. Antalya-mersin yolu üzerinde olması sebebiyle ilçeye ulaşım kolaydır. Gazipaşa yaz turizminin Antalya’da yoğun geçtiği yerlerdendir. Oteller genellikle 3 veya 4 yıldızlıdır. Ayrıca apart otel ve pansiyonda konaklamak için tercih edilebilir. Otel ve konaklama fiyatları sezona göre değişmekte, Temmuz ve ağustos aylarında fiyatlar daha yüksek olmaktadır. Oteller ilçe merkezinde ve sahilde bulunmaktadır ve kıyıdan 3 km kadar içindedir. O yüzden eğer otel merkezde ise denize yürüyerek veya merkezden kalkan araçlarla gidilebilir. Sessiz ve kalabalıktan uzak bi tatil için tercih edilebilir. Konaklanabilecek oteller:
Gazipaşa Tedavi Merkezleri
Gazipaşa’da bir tane hastane olduğundan Alanya ve Antalya’daki çevre hastanelerde gitmek mümkündür ve ulaşımları rahattır.
Gazipaşa-Antalya Havaalanı
Gazipaşa- Alanya havaalanı Şubat 2010 tarihinde açılmış ilçeye ulaşım kolaylaştırma açısından büyük bir pay almıştır. Havaalanına HAVAŞ ile ulaşım mümkündür.
Ayrıca Isparta - Samsun uçak bileti, Trabzon - Giresun uçak bileti, Mardin - Bursa uçak bileti uçuşlarımıza göz atabilirsiniz.