En Ucuz Batman Bileti Satın Al
Batman’ın tarihi ve doğal güzelliklerini görmek için Batman’a seyahat edecekler internet sitemizi ziyaret ederek uçak bileti satın alabilir. İnternet sitemiz sizlere sürekli indirimli uçak bileti hizmeti sunmaktadır. İnternet sitemizi takip ederek uygun fiyatlarla ucuz uçak bileti alma fırsatı yakalayabilirsiniz. Ayrıca erken rezervasyonlar ve gidiş dönüş biletinizi aynı anda satın almanız halinde uçak bileti maliyetlerinde büyük düşüşler meydana gelecektir.
İnternet sitemiz kaliteli uçak firmalarıyla anlaşmalı olduğu için rahat ve konforlu bir uçuşun kapılarını aralayabilirsiniz. Batman’a gidecek kişiler uçak bileti satın alarak kısa ve keyifli bir uçak yolculuğu geçirebileceklerdir. Ayrıca Batman’ın eşsiz güzelliklerini ucuz Batman uçak bileti ile görme fırsatı yakalayabilecek ve birbirinden lezzetli yemeklerini tadabileceksiniz. Batman Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan ve muhteşem bir tarihi dokusu bulunan nadide şehirlerimizdendir. Batman’da bulunan 4000’i aşkın mağara özellikle turistlerin ilgisini çekmektedir. Bu mağaraları ziyaret etmek isteyenler Batman’ı ziyaret ederek tüm güzelliklerini görme fırsatı yakalamaktadır. Batman’ın nüfusu ise 567.152’dir. Batman’ın yüzölçümü 4654 km2’dir. Batman’ın ilçeleri ise Beşiri, Gercüş, Hasankeyf, Kozluk ve Sason’dur.
Batman’a Ne Zaman Gitmeli?
Batman Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. Ancak dağlık kesimler ile Batman’ın kuzey bölümleri daha karasal bir iklime sahip olduğundan dolayı kışlar sert ve soğuk geçmektedir. Batman yazları çok sıcak ve kurak bir yerdir. Bu nedenle Batman’ı ziyaret edeceklerin kış ve yaz ayları yerine ilkbahar aylarında ziyaret etmeleri daha uygundur. Yazın çok sıcak ve nemli olan Batman’da bunalabilir ve yeterince gezemeyebilirsiniz.
Batman’ın Tarihi
Batman şehrinin tarihçesi oldukça eski dönemlere rastlamaktadır. Batman’ın geçmişi Sümerlere kadar dayanmaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda İluh Tepesi’nin bulunduğu alanda bir Sümer yerleşkesi tespit edilmiştir. İluh Tepesi’nde bulunan yerleşimler bataklık nedeniyle yeraltına çökmüştür.
Batman Nerede?
Batman şehri Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan bir ilimizdir. Batman’ın komşuları arasında Mardin, Diyarbakır, Muş, Bitlis ve Siirt bulunmaktadır.
Batman’ın İklimi ve Bitki Örtüsü
Batman’da Akdeniz ikliminin hakimiyeti görülmektedir. Kışların yağışlı ve ılıman geçtiği Batman’da yazlar sıcak ve kurak geçmektedir. Ancak Batman’ın kuzeyi ve dağlık alanlara gidildiğinde karasal iklim kendini göstermektedir. Bu bölgede kışlar soğuk geçmektedir. Batman’ın bitki örtüsü ise bozkırdır. Kurak bir iklime sahip olan Batman’da bazı bölgelerde meşelikler de bulunmaktadır.
Batman’ın Lezzetleri
Ülkemizde yöresel yemekler çok önemli bir yere sahiptir. Batman’da mutfağı zengin olan illerimizin başında gelmektedir. Batman’ın yöresel lezzetlerini mutlaka tatmalısınız. Genel olarak Batman’ın yöresel yemekleri arasında et yemekleri, yöresel çorbaları, tandır ekmeği ve hamur işleri çok önemli bir yere sahiptir. İçli köfte, işkembe dolması, kaburga dolması,kuru dolma,türlü, bağırsak dolması,çiğ köfte, perde pilavı,mercimek çorbası, yayla çorbası,tandır ekmeği, şam böreği, ırşıke, hışk, babaganuç ve büryan yine Batman’da çok tercih edilen yöresel yemekler arasında yerini almaktadır.
Batman’da Gezilecek Yerler
Batman tarihi bir şehir olma özelliğine sahip olduğu için Batman’da görülmesi gereken birçok yer bulunmaktadır. Batman’da gezilmesi gereken belli başlı yerler incelendiğinde;
Cami Ve Türbeler
Hızır Bey Camii, İbrahim Bey Camii, Seyyid Bilal Türbesi, İmam Abdullah Zaviyesi, Zeynel Bey Kümbeti.
Manastırlar
Mor Kiryakus Manastırı, Mor Aho Manastırı
Müze
Batman Müzesi
Mağaralar
Batman ilinde dört bini aşkın mağara bulunmaktadır.
Barajlar
Batman Barajı ve Hidroelektrik Santrali,
Kaleler
PertükânKalesi,BeksiKalesi,KandilKalesi,BozikânKalesi,Kozluk (Hezo) Kalesi, Hasankeyf Kalesi
Köprüler
Memikan Köprüsü, On Kemerli DDY Köprüsü, Batman (Malabadi) Köprüsü
Göletler
Gercüş-Kırkat Göleti, Kozluk Ceffan Göleti, Batman-Güvercin Göleti, Batman Baraj Gölü
Göller ve Akarsular
Batman Çayı, Dicle Nehri, Garzan Çayı, Kırkat Göleti, Kozluk Ceffan Göleti
Hediyelik Eşya Ne Alınmalı?
Batman’a geldiğinizde satın alabileceğiniz birçok hediyelik eşya bulunmaktadır. Bu hediyelik eşyalar sayesinde sevdiklerinize Batman’dan özel hatıralar getirebilirsiniz. Batman’dan alınabilecek önemli hediyelik eşyaların başında dokuma ürünleri gelmektedir. Yün çoraplar yine Batman’da çok satılan önemli hediyelik eşyaların başında gelmektedir. Parlak ipek ve sim işlemeli kumaşlar, oya, dantel ve kanaviçe işlemeler yine Batman’a özgü motiflerdir. Bu nedenle bu ürünleri de sevdiklerinize alabilir ve onları mutlu edebilirsiniz.
Bunları Yapmadan Gitmeyin
Batman’a geldiğinde mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri Hasankeyf’tir. Hasankeyf’in tarihi dokusunu görmeden Batman’dan ayrılmayın. Ayrıca Batman’da 4000’i aşkın mağara bulunmaktadır. Bu mağaraların hepsini ziyaret edemeseniz bile birkaçına mutlaka uğramalı ve Batman’ın tarihi dokusunu hissetmelisiniz. Batman’ın birbirinden güzel yöresel yemeklerini ve dokuma ürünlerini görmeden Batman’dan ayrılmamalısınız.
Batman Havalimanları
Batman’da Batman havalimanı olmak üzere 1 adet havalimanı bulunmaktadır.
Batman Havalimanı
Batman Havalimanı şehir merkezi 7 km uzaklıkta bulunmaktadır. 1998 yılında hizmete açılan Batman Havalimanı büyük bir alana inşa edilmiştir. Batman Havalimanı yapılırken tüm ayrıntılar düşünülmüştür. Batman Havalimanı 2010 yılından beri DHMİ tarafından işletilmektedir. Toplamda 20741 m2 alana sahip olan Batman Havalimanı’nda iç hatlar ve dış hatlar olmak üzere iki ayrı bölüm bulunmaktadır.
Batman Havalimanına Nasıl Ulaşılır?
Batman Havalimanı şehir merkezine 7 km uzaklıkta bulunduğu için havalimanına ulaşımda sıkıntılar yaşanmamaktadır. Batman Havalimanı’na ulaşım bir hayli rahat olduğundan dolayı uçuş yapacak kişilerin havalimanına ulaşmaları esnasında herhangi bir zorlukla karşılaşılması söz konusu değildir. Batman Havalimanı’na ulaşım sağlamak için kullanılan araçların başında otobüs gelmektedir. Otobüs seferleri tarifeli uçak saatlerine uygun olarak konulmuştur. Belediye tarafından sunulan otobüs hizmeti sayesinde otobüsler her gün 09.40 ile 14.30 saatleri arasında belediye önündeki duraktan hareket etmektedir. Belediye önünün ilk durak olduğu Batman Havalimanı otobüs seferleri Yılmaz Güney, Sivil Savunma, ve Grosmar’daki duraklardan yolcuları alarak havalimanına ulaştırmaktadır. Otobüsle yapılan taşımacılık hizmeti bir hayli konforlu olduğundan dolayı halk tarafından çok sık kullanılmaktadır. Batman Havalimanı’na ulaşım sağlamak için kullanılan diğer bir ulaşım aracı ise taksilerdir. Ticari taksi kooperatifi tarafından sunulan ulaşım hizmeti uçak saatlerine uygun olarak verilmektedir. Taksiler havaalanına bağlı olarak çalışmaktadır. Bu nedenle taksiler tarafından havalimanına ulaşım hizmeti sunulurken uygun tarifelerle yolcuların ulaşması sağlanmaktadır. İlçelere gidecek kişiler ise otogara kadar giderek buradan ilçe minibüsleriyle yolculuk yapmaktadır.
Gazipaşa’ya En Ucuz Bileti Satın Al
Gazipaşa’ya ulaşabilmek için tercih edebileceğiniz havaalanı Gazipaşa-Alanya havaalanıdır. Birçok hava yolu şirketlerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Ucuz uçak bileti pek çok firma tarafından temin edilmektedir. Gazipaşa’ya ulaşım rahat ve konforludur en ucuz Gazipaşa uçak bileti internetten bulabilirsiniz. Uçak bileti sahibi olmak için sistemden bilgilerinizi girip biletinizi alabilirsiniz.
Gazipaşa Tarihi
Gazipaşa’nın tarihteki yeri M.Ö 2000’lerde başlar. Hititlerin bir kolu olan Luviler’e ev sahipliği yapmıştır. Tarihteki bir diğer yeri de M.Ö 628 yılındadır. M.S 6.yy’dan başlayarak Güney Akdeniz Bizans İmparatorluğunun egemenliğinde olmuştur. Osmanlı döneminde ise Fatih Sultan Mehmet Gazipaşa’yı Karamanoğullarından alarak Osmanlı hâkimiyetine almıştır.
Gazipaşa İklimi
Gazipaşa’da Akdeniz iklimi hâkimdir denemez çünkü ne batı Akdeniz nede doğu akdeniz iklim türü geçerlidir. Gazipaşa’da üç mevsim bahar vardır. Mevsimler Alabahar, ilkbahar, yaz ve sonbahardır. Bahar ayında yağış vardır ve sıcaklık nadiren düşer, yaz mevsimi sıcak ve kuraktır.
Gazipaşa Ekonomisi
Gazipaşa’da ekonomi hava şartlarına bağlıdır. Kuru tarım, ormancılık, hayvancılık, küçük el sanatları, ticaret ile uğraşılır. Sera ve seracılık ilçelerin en önemli geçim kaynağıdır Ayrıca ilçeye hâkim olan sektör tarımdır. Tarımla uğraşanların %80’i seracılıkla uğraşmaktadır. İlçede iklim koşulları hayvancılık içinde uygundur. Ormancılık ve balıkçılık da ilçede gelir kaynaklarından biridir.
Gazipaşa Nüfusu
Gazipaşa’da en son sayım 2014 yılında yapılmıştır. Nüfusu 2014 yılında 24.509 erkek, 24.052 kadındır. Nüfusun %50,47’sini erkek, %49,53’ü kadındır.
Gazipaşa’da Ulaşım Nasıldır?
Antalya’nın kıyı ilçelerinden bir tanesidir. Akdeniz kıyısına paralel uzanır. Gazipaşa Alanya’ya 44 km, Antalya’ya 180 km’dir. Hem Alanya hem de Antalya’nın merkezinden ilçeye otobüsle ulaşım vardır. Özel araçla ise sahil yolundan Gazipaşa’ya ulaşılabilir. Ayrıca Ankara’dan ve İstanbul’dan hava yolu ile ulaşım vardır.
Gazipaşa’da Görülmesi Gereken Yerler
Gazipaşa Avrupa çevre birliği tarafından doğal güzellikleri nedeniyle pilot bölge seçilmiştir. Gazipaşa eski bir yerleşim yeri olduğundan ilçe ve çevresinde gezilecek çok sayıda tarihi eser ve şehir kalıntıları vardır. İlçede doğal havuz bulunmaktadır. Gazipaşa Antalya’nın en doğusundaki ilçedir ve Antalya’nın son turistik ilçesidir.
Gazipaşa Lezzetleri
Bölge ürünlerinin şekillendirdiği bir mutfak yapısı vardır. Turunçgiller , susam, muz, domates, yer fıstığı , salatalık, soya, biber , taze fasulye , patlıcan , kabak en çok üretilen ürünlerdir. Bölgede zeytincilik de yapılmaktadır.
Gazipaşa’da Nerelerde Konaklanabilir?
Gazipaşa konum olarak oldukça ideal bir yerdedir. Antalya-mersin yolu üzerinde olması sebebiyle ilçeye ulaşım kolaydır. Gazipaşa yaz turizminin Antalya’da yoğun geçtiği yerlerdendir. Oteller genellikle 3 veya 4 yıldızlıdır. Ayrıca apart otel ve pansiyonda konaklamak için tercih edilebilir. Otel ve konaklama fiyatları sezona göre değişmekte, Temmuz ve ağustos aylarında fiyatlar daha yüksek olmaktadır. Oteller ilçe merkezinde ve sahilde bulunmaktadır ve kıyıdan 3 km kadar içindedir. O yüzden eğer otel merkezde ise denize yürüyerek veya merkezden kalkan araçlarla gidilebilir. Sessiz ve kalabalıktan uzak bi tatil için tercih edilebilir. Konaklanabilecek oteller:
Gazipaşa Tedavi Merkezleri
Gazipaşa’da bir tane hastane olduğundan Alanya ve Antalya’daki çevre hastanelerde gitmek mümkündür ve ulaşımları rahattır.
Gazipaşa-Antalya Havaalanı
Gazipaşa- Alanya havaalanı Şubat 2010 tarihinde açılmış ilçeye ulaşım kolaylaştırma açısından büyük bir pay almıştır. Havaalanına HAVAŞ ile ulaşım mümkündür.
Ayrıca İstanbul - Diyarbakır uçak bileti, Afyon - Kocaeli uçak bileti, Amasya - Edremit uçak bileti uçuşlarımıza göz atabilirsiniz.