Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Gazipaşa Balıkesir Uçak Bileti


En Ucuz Balıkesir Uçak Bileti Satın Al

Balıkesir birbirinden güzel ve şirin tatil beldeleri ve kendine has doğal güzellikleri nedeniyle görülmesi gereken şehirlerimizin başında gelmektedir. Balıkesir’i ziyaret edecek kişilerin internet sitemizi ziyaret ederek ucuz Balıkesir uçak bileti satın alabilmeleri mümkündür. Ucuz uçak bileti satışı gerçekleştiren internet sitemiz üzerinden keyifli bir uçma fırsatı yakalayabilirsiniz. Ayrıca sitemizin çeşitli indirim ve fırsatlarından yararlanabilirsiniz. Biletlerinizi erken tarihlerde almanız halinde uçak bileti maliyetlerinde çok büyük bir düşme gerçekleştiği unutulmamalıdır. Ayrıca gidiş ve dönüş olarak alınan uçak biletlerini uygun fiyatlarla satın alabilmeniz mümkündür. Kısa sürede uçak bileti satın alma imkanı yaşayabileceğiniz internet sitemizi belirli aralıklarla takip ederek tüm avantajlarından faydalanabilirsiniz.

Balıkesir Türkiye’nin en kalabalık 17. şehri olma özelliğine sahip illerimizden biridir. Balıkesir’in nüfusu 1.189.057’dir. Balıkesir’in yüzölçümü 12.496 km2’dir. Balıkesir’in ilçeleri Altıeylül, Ayvalık, Balya, Bandırma,  Bigadiç , Burhaniye, Dursunbey, Edremit, Erdek, Gömeç, Gönen, Havran, İvrindi, Karesi, Kepsut, Manyas, Marmara, Savaştepe, Sındırgı, Susurluk’tur. Balıkesir Marmara Bölgesi’nde yer alan ancak bir bölümü Ege Bölgesi’nde kalan nadide şehirlerimizden biridir. Her ilçesi ayrı bir güzelliğe sahip olan Balıkesir’i ziyaret edecekler internet sitemizi ziyaret ederek uçak bileti satın alabilir ve keyifli bir yolculuğun kapılarını aralayabilirsiniz.

Balıkesir’e Ne Zaman Gidilmeli?

Balıkesir Akdeniz, Karadeniz ve karasal iklimlerin görüldüğü şehirlerimizdendir. Balıkesir’in Ege Bölgesi’ne bakan kısmı ılık ve yağışlı geçerken Marmara kıyılarında sert bir iklim yaşanmaktadır. Ayrıca Balıkesir’in birçok tatil beldesi bulunmaktadır. Bu nedenle deniz turizmi için gelen kişilerin ilkbahar ayı sonu ve yaz aylarında Balıkesir’e gelmeleri uygundur. Yaz aylarında çok fazla turist çeken Balıkesir ilinin tatil beldeleri çok kalabalıklaşmaktadır. Balıkesir’in deniz turizminin yanı sıra doğa ve tarihi güzelliklerinden faydalanmak isteyenler için en doğru zaman ilkbahar ve yaz ayları olduğu unutulmamalıdır.

Balıkesir’in Tarihi

Balıkesir ve çevresinin tarihi M.Ö. 3200 yıllarına dayandığı bilinmektedir. M.Ö. 2000’li yıllarda Balkanlar tarafından gelen Pelasgların koloniler kurdukları bilinmektedir.  Ardından Frig, Lidya, Pers, Makedonya, Bergama Krallığı, Roma ve Bizans imparatorluğu Balıkesir’de hüküm sürmüşlerdir. 1071 yılında gerçekleşen Malazgirt Savaşı sonrasında Karesi Beyliği egemenliği altına giren Balıkesir daha sonra Osmanlı Devleti’nin hakimiyetini kabul etti. Balıkesir’in  Karesi olan adı 1926 yılında değiştirilmiştir.

 

 

 

Balıkesir Nerede?

Balıkesir Marmara Bölgesi’nde yer almaktadır. Ancak bir bölümü Ege Bölgesi içerisinde yer alan Balıkesir şehrinin doğusunda Bursa ve Kütahya, güneyinde Manisa ve İzmir, Batısında Çanakkale ili bulunmaktadır.

Balıkesir’in İklim ve Bitki Örtüsü

Balıkesir Marmara, Akdeniz ve karasal iklimin etkisi altındadır. Bu nedenle Ege kıyılarında ılıman ve yağışlı bir iklim görülmektedir. Ancak iç kesimler ve Marmara Bölgesi sınırlarına gidildikçe hava sıcaklığı bir hayli düşmektedir. Balıkesir’in dağlık bölgelerinde ise yazlar serin kışlar ise oldukça sert geçmektedir. Balıkesir’in bitki örtüsü genel olarak ormanlarla kaplıdır. Geri kalan bölümü ise mera ve çayırlardan oluşmaktadır.

Balıkesir Lezzetleri

Balıkesir’de kendine has çok fazla yöresel yemek çeşidi bulunmaktadır. Birçok etnik grubun yaşadığı Balıkesir’de sebze ağırlıklı yemeklerin yanı sıra hayvansal ürünlerden yapılan yemeklerde çok sık yapılmaktadır. Balıkesir’e geldiğinizde Balıkesir’in yöresel lezzetlerini mutlaka tatmanız gerekmektedir. Balıkesir yöresel lezzetlerini incelediğimizde; Manastırı, Höşmerim, Balıkesir Kaymaklısı, Susurluk ayranı, Ayvalık tostu, Tavuklu Gönen Mantısı, Balıkesir Tiriti, Avşa Kurabiyesi, Kazdağı Çorbası, Balıkesir Mantısı, Tirit, Kabak Çiçeği Kızartması, Balıkesir Tatlısı, Mafiş Tatlısı, Keşkek, Sallama, Sarımsaklı, Zerde Tatlısı, Höşmerim, Metez, Börülce,  Patlıcan Yemeği,Kapama, Ayvalık Lor Kurabiyesi, Ayvalık Tostu, Çalkama, Börülce Ekşilemesi, Kaymak Hamuru, Hamur Çorbası,  gelmektedir. Ayrıca Balıkesir’e geldiğinizde Susurluk ayranını içmeden ve Ayvalık tostu lezzetini tatmadan Balıkesir’den ayrılmamalısınız.

Balıkesir’de gezilecek Yerler

Milli Parklar

Kuş Cenneti Milli Parkı

Göller

Manyas Kuş Gölü

Tiyatro ve Kültür Merkezleri

Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi, Balıkesir Bilim ve Sanat Merkezi

Camiler

Hamidiye Cami, Şahinler Köyü Camii, Yıldırım Camii, Kasım Paşa Camii, Saatli Camii, Çınarlı Cami, Haydar Çavuş Camii, Kurşunlu Camii

Müzeler

Balıkesir - Bandırma Arkeoloji Müzesi,Balıkesir - Kuva-yi Milliye Müzesi, Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi, Balıkesir Ulusal Fotoğraf Müzesi

Antik Kent Kazı Alanları

Kyzikos - Erdek, Deasklaion - Ergili, Bandırma,Saraylar – Marmara, Antandros - Altınoluk, Edremit

Antik Kentler

Daskyleion Antik Kenti, Kyzikos Antik Kenti, Prokonnessos Antik Kenti, Plakia Antik Kenti, Antandros Antik Kenti, Ancyra Antik Kenti, Thebe/Theb Antik Kenti, Hadrianeia Antik Kenti, Artekaantik Antik Kenti, Attaneion Antik Kenti, Astyra Antik Kenti, Adramytteion Antik Kenti, Zeleia Antik Kenti, Keraseion Antik Kenti, Perihharaxis Antik Kenti

Hediyeli Eşya Ne Almalı?

Balıkesir’e geldiğinizde birbirinden renkli ve güzel alışveriş merkezleri ile karşılaşabilirsiniz. Balıkesir’e geldiğinizde Balıkesir’in yöreye özgü el emeği ürünlerini satın alarak sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Balıkesir’in meşhur kolonyalarını sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Ayrıca daha modern hediyeler satın almak isteyenler Yaylada, Karesi, Susurluk Outlet, Bandırma Liman, Edremit Olivecity ve Edremit Novada AVM Balıkesir’i ziyaret ederek güzel hediyeler bulma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Bunları Yapmadan Gitmeyin

Balıkesir’e geldiğinizde mutlaka yapmanız gereken şeyler bulunmaktadır.  Balıkesir’e geldiğinizde Karesi Bey Türbesi’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Zağnos Paşa Camiini, şadırvanı ve saat kulesini görmeden Balıkesir’de ayrılmayın. Ayrıca Balıkesir’in meşhur zeytinlerinin tadına bakmadan, kolonya almadan, Cunda Adası’na gitmeden, balık yemeden Balıkesir’den ayrılmamanız gerekmektedir.

Balıkesir Havalimanları

Balıkesir’de Balıkesir Merkez Havalimanı ve Balıkesir Koca Seyit Havalimanıolmak üzere iki adet havaalanı bulunmaktadır.

Balıkesir Merkez Havalimanı

Balıkesir’de bulunan Balıkesir Merkez Havalimanı sadece yurt içi uçuşlarda kullanılabilen sivil ve askeri nitelikli bir havalimanıdır. 1998 yılında hizmete açılan havalimanı 2001 yılında sivillerin ulaşımına kapatılmış ancak 2007 yılında tekrar faaliyete başlamıştır. Balıkesir Merkez Havalimanı’nda Antalya ve Balıkesir arasında uçak seferleri yapılmaktadır.

Balıkesir Koca Seyit Havalimanı

1997 yılında hizmete girmiş olan Balıkesir Koca Seyit Havalimanı Balıkesir’in Edremit ilçesinde faaliyete geçmiştir. Sivil nitelikli Balıkesir Koca Seyit Havalimanı Edremit’e 4 km uzaklığında bulunmaktadır. Pist alanı genişletilen Balıkesir Koca Seyit Havalimanı2010 yılında tekrar hizmete girmiştir. AyvalıkAltınolukAkçayKüçükkuyu, ÖrenDikili gibi tatil merkezlerine yakın olduğu için Balıkesir Koca Seyit Havalimanı çok tercih edilmektedir.

Balıkesir Merkez Havalimanı’na Nasıl Ulaşılır?

Balıkesir Merkez Havalimanı’na ulaşım yollarından ilki servistir. Havalimanında uçuş olduğu günlerde Balıkesir toplu taşıma merkezinden servis kaldırılarak yolcuların havalimanına rahatlıkla ulaşması sağlanmaktadır. Balıkesir Merkez Havalimanı’na ulaşmanın bir diğer yolu ise taksilerdir. Taksiler havalimanına bağlı olarak çalıştıkları için uyguladıkları tarifeler çok daha uygun fiyatlarla sunulmaktadır.

Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’na Nasıl Ulaşılır?

Balıkesir Koca Seyit Havalimanı Edremit şehir merkezine 4 km uzaklıkta bulunan bir havalimanıdır. Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’na servisler sayesinde rahatlıkla ulaşım sağlayabilir ve keyifli bir yolculuk fırsatı yakayabilirsiniz.

 

 

 


Gazipaşa - Balıkesir uçak bileti

Gazipaşa’ya En Ucuz Bileti Satın Al

Gazipaşa’ya ulaşabilmek için tercih edebileceğiniz havaalanı Gazipaşa-Alanya havaalanıdır. Birçok hava yolu şirketlerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Ucuz uçak bileti pek çok firma tarafından temin edilmektedir. Gazipaşa’ya ulaşım rahat ve konforludur en ucuz Gazipaşa uçak bileti internetten bulabilirsiniz. Uçak bileti sahibi olmak için sistemden bilgilerinizi girip biletinizi alabilirsiniz.

Gazipaşa Tarihi

Gazipaşa’nın tarihteki yeri M.Ö 2000’lerde başlar. Hititlerin bir kolu olan Luviler’e ev sahipliği yapmıştır. Tarihteki bir diğer yeri de M.Ö 628 yılındadır. M.S 6.yy’dan başlayarak Güney Akdeniz Bizans İmparatorluğunun egemenliğinde olmuştur. Osmanlı döneminde ise Fatih Sultan Mehmet Gazipaşa’yı Karamanoğullarından alarak Osmanlı hâkimiyetine almıştır.

Gazipaşa İklimi

Gazipaşa’da Akdeniz iklimi hâkimdir denemez çünkü ne batı Akdeniz nede doğu akdeniz iklim türü geçerlidir. Gazipaşa’da üç mevsim bahar vardır. Mevsimler Alabahar, ilkbahar, yaz ve sonbahardır. Bahar ayında yağış vardır ve sıcaklık nadiren düşer, yaz mevsimi sıcak ve kuraktır.

Gazipaşa Ekonomisi

Gazipaşa’da ekonomi hava şartlarına bağlıdır. Kuru tarım, ormancılık, hayvancılık, küçük el sanatları, ticaret ile uğraşılır. Sera ve seracılık ilçelerin en önemli geçim kaynağıdır Ayrıca ilçeye hâkim olan sektör tarımdır. Tarımla uğraşanların %80’i seracılıkla uğraşmaktadır. İlçede iklim koşulları hayvancılık içinde uygundur. Ormancılık ve balıkçılık da ilçede gelir kaynaklarından biridir.

Gazipaşa Nüfusu

Gazipaşa’da en son sayım 2014 yılında yapılmıştır. Nüfusu 2014 yılında 24.509 erkek, 24.052 kadındır. Nüfusun %50,47’sini erkek, %49,53’ü kadındır.

Gazipaşa’da Ulaşım Nasıldır?

Antalya’nın kıyı ilçelerinden bir tanesidir. Akdeniz kıyısına paralel uzanır. Gazipaşa Alanya’ya 44 km, Antalya’ya 180 km’dir. Hem Alanya hem de Antalya’nın merkezinden ilçeye otobüsle ulaşım vardır. Özel araçla ise sahil yolundan Gazipaşa’ya ulaşılabilir. Ayrıca Ankara’dan ve İstanbul’dan hava yolu ile ulaşım vardır.

Gazipaşa’da Görülmesi Gereken Yerler

Gazipaşa Avrupa çevre birliği tarafından doğal güzellikleri nedeniyle pilot bölge seçilmiştir. Gazipaşa eski bir yerleşim yeri olduğundan ilçe ve çevresinde gezilecek çok sayıda tarihi eser ve şehir kalıntıları vardır. İlçede doğal havuz bulunmaktadır. Gazipaşa Antalya’nın en doğusundaki ilçedir ve Antalya’nın son turistik ilçesidir.

  • Selinus antik kenti
  • Yalan dünya mağarası
  • Koru plajı
  • Kızılin
  • Antıocheıa ad gragum-nohut yeri
  • Lamus-adanda antik kenti
  • Nephelis-muzkent antik kenti
  • Hasdere köyü
  • Halil limanı
  • Bıçkıcı manastırı
  • Lotape
  • Lamus kenti
  • Aytap koyu
  • Kâhyalar plajı ve orman kampı
  • Kral koyu (güney köyü )
  • Korsanların aşk mağarası

 

Gazipaşa Lezzetleri

Bölge ürünlerinin şekillendirdiği bir mutfak yapısı vardır. Turunçgiller , susam, muz, domates, yer fıstığı , salatalık, soya, biber , taze fasulye , patlıcan , kabak en çok üretilen ürünlerdir. Bölgede zeytincilik de yapılmaktadır.

  • Laba dolması
  • Hibeş
  • Saç kavurması
  • Saç böreği
  • Enginarlı girit kebabı
  • Sarmaşık kuşkonmaz
  • Hulüklü
  • Lezzet çıkışı
  • Biber frigya dolması
  • Cive
  • Gülüklü çorbası
  • Tavuk suyuna gülüklü çorbası
  • Gökçesu pilavı
  • Alanya bohçası
  • Şilofka
  • Sedik aşı çorbası
  • Hülüklü çorbası
  • Şakşuka
  • Analya kabağı sote
  • Arap kadayıfı
  • Mercimekli dondurma
  • Zerde
  • Kabak çiçeği dolması
  • Börülce salatası
  • Finike usulü muz tatlısı
  • Patlıcan reçeli

 

Gazipaşa’da Nerelerde Konaklanabilir?

Gazipaşa konum olarak oldukça ideal bir yerdedir. Antalya-mersin yolu üzerinde olması sebebiyle ilçeye ulaşım kolaydır. Gazipaşa yaz turizminin Antalya’da yoğun geçtiği yerlerdendir. Oteller genellikle 3 veya 4 yıldızlıdır. Ayrıca apart otel ve pansiyonda konaklamak için tercih edilebilir. Otel ve konaklama fiyatları sezona göre değişmekte, Temmuz ve ağustos aylarında fiyatlar daha yüksek olmaktadır. Oteller ilçe merkezinde ve sahilde bulunmaktadır ve kıyıdan 3 km kadar içindedir. O yüzden eğer otel merkezde ise denize yürüyerek veya merkezden kalkan araçlarla gidilebilir. Sessiz ve kalabalıktan uzak bi tatil için tercih edilebilir. Konaklanabilecek oteller:

  • Grand akça otel
  • Gazipaşa star otel
  • Selinus beach club otel
  • Delfin hotel

 

Gazipaşa Tedavi Merkezleri

Gazipaşa’da bir tane hastane olduğundan Alanya ve Antalya’daki çevre hastanelerde gitmek mümkündür ve ulaşımları rahattır.

  • Gazipaşa devlet hastanesi
  • Memorial hastanesi
  • Medstar hastanesi
  • Antalya eğitim ve araştırma hastanesi
  • Özel Antalya yaşam hastanesi
  • Antalya Atatürk devlet hastanesi
  • Özel ofm hastanesi
  • Özel Antalya Anadolu hastanesi
  • Medical park
  • Özel akdeniz şifa hastanesi
  • Sağlık bakanlığı Antalya ağız ve diş sağlığı merkezi
  • Dünya göz hastanesi
  • Uncalı meydan hastanesi
  • Memorial lara tıp merkezi
  • Medstar topçular hastanesi
  • Antalya hayvan hastanesi
  • Aşır aksu devlet hastanesi
  • Özel olimpus hastanesi
  • Akdeniz üniversitesi hastanesi

Gazipaşa-Antalya Havaalanı

Gazipaşa- Alanya havaalanı Şubat 2010 tarihinde açılmış ilçeye ulaşım kolaylaştırma açısından büyük bir pay almıştır. Havaalanına HAVAŞ ile ulaşım mümkündür.

Ayrıca Edirne - Sinop uçak bileti, Adıyaman - Kıbrıs uçak bileti, Bingöl - Kastamonu uçak bileti uçuşlarımıza göz atabilirsiniz.
Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /home/biletisun/public_html/sehir.php on line 105

Ucuz Gazipaşa Balıkesir Uçak Bileti

Tüm Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Ucakbiletisun.com'den en son seyahat haberleri ve ucuz uçak bileti fırsatları hakkında mail almak istiyorum: