En Ucuz Adana Uçak Bileti Satın Al
Adana’ya gitmek Türkiye’nin en büyük olan beşinci şehrini ziyaret etmek demektir. Bu şehir Akdeniz Bölgesi içerisinde bulunan şehirler arasındaki en büyük şehir olma özelliğini taşır. Turizm açısından; yaylacılık, kış turizmi, yaz turizmi, kampçılık, kano ve ırmak turizmi, balıkçılık gibi birçok açıdan gelişmişlik göstermektedir. Bunun yanı sıra kültürel açıdan da gezip görülecek oldukça fazla mekân bulunmaktadır. Adana’ya uçak ile gitmek istiyorsanız o halde ucuz uçak biletlerinden yararlanabilirsiniz. Bu yolu deneyerek hem kısa sürede Adana’da olabilecek hem de yolda boşa zaman harcamamış olacaksınız. Adana ucuz uçak bileti bulabilmek için internetten araştırma yapabilirsiniz. Bu sayede en uygun uçak fiyatlarına bu sitelerden ulaşmış olacaksınız. Siz de saatlerce yolculuk yapmak istemiyorsanız ucuz uçak bileti ile Adana’ya doğru yola çıkabilirsiniz. Hem vaktiniz hem nakdiniz size kalacaktır.
Adana Nerede?
Akdeniz’in güzide illerinden biri olan Adana, batı ve doğu arasında 100 km mesafeye yerleşmiş bir şehirdir. Akdeniz Bölgesi içerisinde bulunan Adana, Seyhan Nehri’ni de içermektedir. Adana her alanda kendisini oldukça geliştirmiş ve değiştirmiş bir şehirdir. Özellikle de tarım ve sanayi bakımından Adana’nın oldukça geliştiği gözlemlenmektedir. Mersin, Osmaniye ve Hatay illerini içerisinde barındırmış olan Adana, Çukurova’nın merkezinde bulunur. Düzlük ve tarım arazilerinin bol olduğu bir coğrafyaya hakimdir.
Adana İklim ve Bitki Örtüsü
Adana iklim özellikleri bakımından Akdeniz iklimi etkisi altında bulunmaktadır. Genel olarak ovasal bir görüntüye sahip olduğu için yazları oldukça sıcak ve kurak geçmekte, kışlar ise ılık ve yağışlı formunu korumaktadır. Fakat Adana’nın dağlık olan kesimlerine bakıldığında ise karasal iklim yaşandığı görülür. Kar yağışı ise 30 senede bir görülür. Senede yaklaşık 50 gün yağışlı geçmektedir. Adana’da en sıcak olan ay Ağustos’tur. Ayrıca en soğuk ay ise Ocak ayı olarak görülmektedir. Bitki örtüsü olarak bakıldığında ise %29’unun orman olduğu görülmektedir. Ormanlar dağlık olan bölgelerde daha fazla görülmektedir. Makiler ise kuraklık gösteren zamanlarda daha fazla büyüme ve gelişme göstermektedir.
Adana’ya Nasıl Gidilir?
Adana ulaşım ağı bakımından oldukça gelişmiş bir ildir. Bu nedenle de karayolu, demiryolu ve havayolu ile ulaşımların sağlanabilmesi mümkün olmaktadır. Adana’da demiryolu geçen ilçeler: Ceyhan, Yüreğir, Pozantı ve Seyhan ilçeleridir. Ayrıca kasaba ve köylerden de trenle Adana’ya geçiş yapılabilmektedir. Bunun yanı sıra Botaş Limanı ve Toros Limanı’ndan deniz yolu ile ulaşım sağlamak da mümkündür. Havayolu en sık kullanılan yollardandır. Adana’da iç ve dış hatlar olarak hizmet veren havayolları sayesinde ulaşım çok rahattır.
Adana’ya Ne Zaman Gidilir?
Adana mevsimsel olarak her an misafir ağırlayabilmektedir. Özellikle de gidiş sebebine göre farklılık arz etmektedir. Kış turizmi için gitmek istiyorsanız o halde Pozantı’da bulunan Kayak Evi’ne mutlaka uğramalısınız. Ayrıca Telesiyej alanlarında kış turizmine dair her türlü sportif faaliyetleri elde edebilirsiniz. Akçatekir ve Elmalı Boğazı çevresinde bulunarak sizler de bu sporları gerçekleştirebileceksiniz. Kültür turizmi açısından da oldukça gelişmiş olan Adana, festival ve konserlerin merkezidir. Yaz mevsiminde gitmek istiyorsanız o halde denizin tadını çıkartabilirsiniz. Karataş ve Yumurtalık Plajları yaz aylarında sizlere hizmet sunmaktadır. Akarsu turizmi sayesinde olta balıkçılığı da yapabilirsiniz.
Adana’nın Yöresel Yemekleri
Adana Kebap: Bilindiği üzere Adana ismi ile patent almış olan Adana Kebabı oldukça farklı lezzete sahiptir. Tüm Türkiye’de Adana Kebap yapılıyor olsa dahi, en leziz Adana Kebabı burada bulabileceksiniz. Bunun yanı sıra acılı olana Adana, acısız olana da Urfa ismi verilmektedir. He damak tadına uygun olan kebabı burada bulabilmek mümkün olacaktır.
Şalgam ve Şalgam Suyu: Şalgam suyu Adana’ya has olan bir lezzettir. Adana’da su yerine şalgam içildiği görülmektedir. Oldukça doğal bir içecek olan şalgamın bin bir derde de devası bulunmaktadır.
Bici Bici: Dillere tekerleme olarak da geçen bici bici oldukça meşhur bir tatlıdır. Nişasta, renklendirici ve buz gibi malzemelerle hazırlanır. Adana’nın dayanılmaz sıcaklarında serinletici bir unsur olarak tüketilir.
İçli Köfte: İnce bulgurdan yapılan içli köftenin özelliği haşlanarak yapılmasıdır. Hem hafif hem de oldukça lezizdir.
Lahmacun: Genelde fındık lahmacun olarak sunum yapılmaktadır. Bu sayede her yemeğin yanında ekmek gibi yenilmektedir.
Börek: Adana böreği ıslak hamurların elde açılmasıyla oluşturulur. Hamurlar havada çevrilir ve inceltilir.
Adana’da Gezilecek Yerler
Antik Kentler: Adana oldukça farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bu nedenle de birbirinden farklı antik kentler bu şehirde bulunmaktadır. Anavarza Antik Kenti, Misis Antik Kenti, Şar Antik Kendi, Ayaş Antik Kenti olarak ön plana çıkmaktadır.
Müzeler: Adana’daki müzeleri görmeden dönmemelisiniz. Misis Mozaik Müzesi, Adana Arkeoloji Müzesi, Adana Atatürk Evi, Adana Etnografya Müzesi oldukça ihtişamlı müzeler arasındadır.
Yaylalar: Adana yaylacılık konusunda oldukça gelişmiştir. Nemrun Yaylası, Belemedik Yaylası, Akça tekir Yaylası, Horzum Yaylası, Pozantı Yaylası gibi yaylalar yazın bunaltıcı etkisini gidermektedir.
Bunları Yapmadan Adana’dan Dönmeyin
Adana’ya gitmişken öncelikle damaklarınızı tatlandırın. Adana kebap, şalgam suyu ve bici biciden oluşan menülerden tatmadan bu şehirden ayrılmayın. Tüm tarihi mekânları gezin ve bol bol fotoğraf çektirin.
Adana’da Alışveriş Önerileri
Adana gibi bir şehirde dönerken eliniz boş dönmeyin. İlk alacağınız şey mutlaka şalgam suyu olmalıdır. Hem kendinize hem de sevdiklerinize şalgam suyu götürebilirsiniz. Bunun yanı sıra Karatepe kilimi ismi verilen el dokuması kilimleri, heybe ve halıları mutlaka görmeli ve bütçenize göre satın almalısınız. Bunun yanı sıra el yapımı olan keçe ürünleri ile hediyelik eşyalar verebilirsiniz. Bakırdan yapılmış olan ev eşyalarını da alarak ister kullanın, ister süs olarak saklayın ister hediye edin. Takı konusunda da oldukça gelişmiş olan Adana’dan mutlaka bu ürünleri edinin.
Adana Ulaşım Yolları
Adana Şakir Paşa Havalimanı: Bu havalimanı 1937 yılında inşa edilmiştir. Şehir merkezine de yakın olduğu için kolaylıkla gidebilmek mümkündür. Git gide gelişen ve değişen bu havalimanı sayesinde yolcular rahatlıkla ulaşım sağlamaktadır.
Taksi: Şehir merkezine havalimanından taksi ile gidebilirsiniz. Adana’da taksi ücretleri belli tarifeye göre uyarlanır. Bu nedenle fazla veya az tutması söz konusu değildir.
Rent a Car: Havalimanında inince araç kiralayabilirsiniz. Adana’da da bu araçla gezintinizi tamamlayabileceksiniz.
Dolmuş: Bu seçenekle aynı istikamete giden yolcular araç tutarını karşılamaktadır. Böylece uygun fiyata yolculuk yapabilirsiniz.
Gazipaşa’ya En Ucuz Bileti Satın Al
Gazipaşa’ya ulaşabilmek için tercih edebileceğiniz havaalanı Gazipaşa-Alanya havaalanıdır. Birçok hava yolu şirketlerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Ucuz uçak bileti pek çok firma tarafından temin edilmektedir. Gazipaşa’ya ulaşım rahat ve konforludur en ucuz Gazipaşa uçak bileti internetten bulabilirsiniz. Uçak bileti sahibi olmak için sistemden bilgilerinizi girip biletinizi alabilirsiniz.
Gazipaşa Tarihi
Gazipaşa’nın tarihteki yeri M.Ö 2000’lerde başlar. Hititlerin bir kolu olan Luviler’e ev sahipliği yapmıştır. Tarihteki bir diğer yeri de M.Ö 628 yılındadır. M.S 6.yy’dan başlayarak Güney Akdeniz Bizans İmparatorluğunun egemenliğinde olmuştur. Osmanlı döneminde ise Fatih Sultan Mehmet Gazipaşa’yı Karamanoğullarından alarak Osmanlı hâkimiyetine almıştır.
Gazipaşa İklimi
Gazipaşa’da Akdeniz iklimi hâkimdir denemez çünkü ne batı Akdeniz nede doğu akdeniz iklim türü geçerlidir. Gazipaşa’da üç mevsim bahar vardır. Mevsimler Alabahar, ilkbahar, yaz ve sonbahardır. Bahar ayında yağış vardır ve sıcaklık nadiren düşer, yaz mevsimi sıcak ve kuraktır.
Gazipaşa Ekonomisi
Gazipaşa’da ekonomi hava şartlarına bağlıdır. Kuru tarım, ormancılık, hayvancılık, küçük el sanatları, ticaret ile uğraşılır. Sera ve seracılık ilçelerin en önemli geçim kaynağıdır Ayrıca ilçeye hâkim olan sektör tarımdır. Tarımla uğraşanların %80’i seracılıkla uğraşmaktadır. İlçede iklim koşulları hayvancılık içinde uygundur. Ormancılık ve balıkçılık da ilçede gelir kaynaklarından biridir.
Gazipaşa Nüfusu
Gazipaşa’da en son sayım 2014 yılında yapılmıştır. Nüfusu 2014 yılında 24.509 erkek, 24.052 kadındır. Nüfusun %50,47’sini erkek, %49,53’ü kadındır.
Gazipaşa’da Ulaşım Nasıldır?
Antalya’nın kıyı ilçelerinden bir tanesidir. Akdeniz kıyısına paralel uzanır. Gazipaşa Alanya’ya 44 km, Antalya’ya 180 km’dir. Hem Alanya hem de Antalya’nın merkezinden ilçeye otobüsle ulaşım vardır. Özel araçla ise sahil yolundan Gazipaşa’ya ulaşılabilir. Ayrıca Ankara’dan ve İstanbul’dan hava yolu ile ulaşım vardır.
Gazipaşa’da Görülmesi Gereken Yerler
Gazipaşa Avrupa çevre birliği tarafından doğal güzellikleri nedeniyle pilot bölge seçilmiştir. Gazipaşa eski bir yerleşim yeri olduğundan ilçe ve çevresinde gezilecek çok sayıda tarihi eser ve şehir kalıntıları vardır. İlçede doğal havuz bulunmaktadır. Gazipaşa Antalya’nın en doğusundaki ilçedir ve Antalya’nın son turistik ilçesidir.
Gazipaşa Lezzetleri
Bölge ürünlerinin şekillendirdiği bir mutfak yapısı vardır. Turunçgiller , susam, muz, domates, yer fıstığı , salatalık, soya, biber , taze fasulye , patlıcan , kabak en çok üretilen ürünlerdir. Bölgede zeytincilik de yapılmaktadır.
Gazipaşa’da Nerelerde Konaklanabilir?
Gazipaşa konum olarak oldukça ideal bir yerdedir. Antalya-mersin yolu üzerinde olması sebebiyle ilçeye ulaşım kolaydır. Gazipaşa yaz turizminin Antalya’da yoğun geçtiği yerlerdendir. Oteller genellikle 3 veya 4 yıldızlıdır. Ayrıca apart otel ve pansiyonda konaklamak için tercih edilebilir. Otel ve konaklama fiyatları sezona göre değişmekte, Temmuz ve ağustos aylarında fiyatlar daha yüksek olmaktadır. Oteller ilçe merkezinde ve sahilde bulunmaktadır ve kıyıdan 3 km kadar içindedir. O yüzden eğer otel merkezde ise denize yürüyerek veya merkezden kalkan araçlarla gidilebilir. Sessiz ve kalabalıktan uzak bi tatil için tercih edilebilir. Konaklanabilecek oteller:
Gazipaşa Tedavi Merkezleri
Gazipaşa’da bir tane hastane olduğundan Alanya ve Antalya’daki çevre hastanelerde gitmek mümkündür ve ulaşımları rahattır.
Gazipaşa-Antalya Havaalanı
Gazipaşa- Alanya havaalanı Şubat 2010 tarihinde açılmış ilçeye ulaşım kolaylaştırma açısından büyük bir pay almıştır. Havaalanına HAVAŞ ile ulaşım mümkündür.
Ayrıca Giresun - Çanakkale uçak bileti, Karaman - Nevşehir uçak bileti, Eskişehir - Bursa uçak bileti uçuşlarımıza göz atabilirsiniz.