Gazipaşa’ya En Ucuz Bileti Satın Al
Gazipaşa’ya ulaşabilmek için tercih edebileceğiniz havaalanı Gazipaşa-Alanya havaalanıdır. Birçok hava yolu şirketlerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Ucuz uçak bileti pek çok firma tarafından temin edilmektedir. Gazipaşa’ya ulaşım rahat ve konforludur en ucuz Gazipaşa uçak bileti internetten bulabilirsiniz. Uçak bileti sahibi olmak için sistemden bilgilerinizi girip biletinizi alabilirsiniz.
Gazipaşa Tarihi
Gazipaşa’nın tarihteki yeri M.Ö 2000’lerde başlar. Hititlerin bir kolu olan Luviler’e ev sahipliği yapmıştır. Tarihteki bir diğer yeri de M.Ö 628 yılındadır. M.S 6.yy’dan başlayarak Güney Akdeniz Bizans İmparatorluğunun egemenliğinde olmuştur. Osmanlı döneminde ise Fatih Sultan Mehmet Gazipaşa’yı Karamanoğullarından alarak Osmanlı hâkimiyetine almıştır.
Gazipaşa İklimi
Gazipaşa’da Akdeniz iklimi hâkimdir denemez çünkü ne batı Akdeniz nede doğu akdeniz iklim türü geçerlidir. Gazipaşa’da üç mevsim bahar vardır. Mevsimler Alabahar, ilkbahar, yaz ve sonbahardır. Bahar ayında yağış vardır ve sıcaklık nadiren düşer, yaz mevsimi sıcak ve kuraktır.
Gazipaşa Ekonomisi
Gazipaşa’da ekonomi hava şartlarına bağlıdır. Kuru tarım, ormancılık, hayvancılık, küçük el sanatları, ticaret ile uğraşılır. Sera ve seracılık ilçelerin en önemli geçim kaynağıdır Ayrıca ilçeye hâkim olan sektör tarımdır. Tarımla uğraşanların %80’i seracılıkla uğraşmaktadır. İlçede iklim koşulları hayvancılık içinde uygundur. Ormancılık ve balıkçılık da ilçede gelir kaynaklarından biridir.
Gazipaşa Nüfusu
Gazipaşa’da en son sayım 2014 yılında yapılmıştır. Nüfusu 2014 yılında 24.509 erkek, 24.052 kadındır. Nüfusun %50,47’sini erkek, %49,53’ü kadındır.
Gazipaşa’da Ulaşım Nasıldır?
Antalya’nın kıyı ilçelerinden bir tanesidir. Akdeniz kıyısına paralel uzanır. Gazipaşa Alanya’ya 44 km, Antalya’ya 180 km’dir. Hem Alanya hem de Antalya’nın merkezinden ilçeye otobüsle ulaşım vardır. Özel araçla ise sahil yolundan Gazipaşa’ya ulaşılabilir. Ayrıca Ankara’dan ve İstanbul’dan hava yolu ile ulaşım vardır.
Gazipaşa’da Görülmesi Gereken Yerler
Gazipaşa Avrupa çevre birliği tarafından doğal güzellikleri nedeniyle pilot bölge seçilmiştir. Gazipaşa eski bir yerleşim yeri olduğundan ilçe ve çevresinde gezilecek çok sayıda tarihi eser ve şehir kalıntıları vardır. İlçede doğal havuz bulunmaktadır. Gazipaşa Antalya’nın en doğusundaki ilçedir ve Antalya’nın son turistik ilçesidir.
Gazipaşa Lezzetleri
Bölge ürünlerinin şekillendirdiği bir mutfak yapısı vardır. Turunçgiller , susam, muz, domates, yer fıstığı , salatalık, soya, biber , taze fasulye , patlıcan , kabak en çok üretilen ürünlerdir. Bölgede zeytincilik de yapılmaktadır.
Gazipaşa’da Nerelerde Konaklanabilir?
Gazipaşa konum olarak oldukça ideal bir yerdedir. Antalya-mersin yolu üzerinde olması sebebiyle ilçeye ulaşım kolaydır. Gazipaşa yaz turizminin Antalya’da yoğun geçtiği yerlerdendir. Oteller genellikle 3 veya 4 yıldızlıdır. Ayrıca apart otel ve pansiyonda konaklamak için tercih edilebilir. Otel ve konaklama fiyatları sezona göre değişmekte, Temmuz ve ağustos aylarında fiyatlar daha yüksek olmaktadır. Oteller ilçe merkezinde ve sahilde bulunmaktadır ve kıyıdan 3 km kadar içindedir. O yüzden eğer otel merkezde ise denize yürüyerek veya merkezden kalkan araçlarla gidilebilir. Sessiz ve kalabalıktan uzak bi tatil için tercih edilebilir. Konaklanabilecek oteller:
Gazipaşa Tedavi Merkezleri
Gazipaşa’da bir tane hastane olduğundan Alanya ve Antalya’daki çevre hastanelerde gitmek mümkündür ve ulaşımları rahattır.
Gazipaşa-Antalya Havaalanı
Gazipaşa- Alanya havaalanı Şubat 2010 tarihinde açılmış ilçeye ulaşım kolaylaştırma açısından büyük bir pay almıştır. Havaalanına HAVAŞ ile ulaşım mümkündür.
En Ucuz Erzurum Uçak Bileti Satın Al
Bir milyon kişiye yaklaşık nüfusu ile Erzincan doğu Anadolu bölgemizin en büyük şehri durumundadır. Aynı zamanda doğu Anadolu bölgesinin en kalabalık şehri olma özelliğini de taşımaktadır. Özellikle kış turizmi bakımından son dönemlerde yapılan geliştirmeler sayesinde, kış ziyaretleriniz için son derece uygun ve cazip bir alternatif haline gelmiş bulunmaktadır.
Palandöken kayak merkezi, eşsiz güzelliğinin üzerine eklenen çeşitli düzenlemeler ile turistler için Uludağ kayak merkezine alternatif bir kayak merkezi durumuna gelmiştir. Erzurum’da bulunan diğer doğal güzelliklerin hayli fazla olması da onu turizm gezileri bakımından cazip bir hale getiren nedenler arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra şehir içinde yer alan medeniyetlere ait tarihi eserlerin sayısı azımsanamayacak kadar fazladır. Erzurum aynı zamanda sıcakkanlı yerli halkı ile meşhurdur.
Tatil dönemlerinizi, özellikle kış aylarını Erzurum’da kış turizminin keyfini yaşamak için değerlendirebilirsiniz. Özel Erzurum lezzetlerinin tadına bakarak sevdiklerinize seyahat hediyesi götürebilirsiniz. En ucuz Erzincan uçak bileti sitemizden temin edebilmeniz mümkündür. Havayolu şirketlerinin sayısının artmasına bağlı olarak uçak bileti fiyatları da hayli düşmüş durumda ve siz de bu fırsattan rahatlıkla yararlanabilirsiniz. Yazımızın geri kalanında Erzurum’u ziyaret etmek isteyenler için ayrıntılı bir gezi rehberi sunacağız. Sizler için oluşturduğumuz bu rehberden yararlanarak Erzurum’a gittiğinizde çok daha planlı bir ziyaret gerçekleştirebilirsiniz.
Erzurum’a Ne Zaman Gidilmeli?
Şüphesiz ki ülkenin en soğuk ve sert iklimi Erzurum’da yaşanmaktadır. Sadece vadi içlerine inildikçe biraz daha ılıman bir iklimin görüldüğü bilinmektedir. Kışın sıcaklık -35 hatta -40 derecelere varabilmektedir. Karın toprak üstünde kalmasının süresi yılda 114 gün civarındadır. Dolayısıyla kışların uzun ve kar yağışlı, yazların ise kısa ve kurak geçtiğini söyleyebiliriz. Yıllık yağış miktar 400 mm civarında olup bunun büyük bir kısmı da kar şeklinde düşer. Aynı zamanda rakımı da çok yüksek olduğundan sert bir iklim görülmektedir. Bitki örtüsü bakımından bozkır bitki örtüsüne sahiptir. İlkbaharda yeşil, sonbaharda sarı ve kışın ise beyazdır. Ormanlar az bir alanı kaplamaktadır. Erzurum’u ziyaret etmek için en uygun dönem ilkbahar aylarıdır. Ancak kış turizmi için kış aylarını da tercih edebilirsiniz. Doğal güzellikleri ve tarihi mekanları görmek için ilkbahar aylarını, kış turizmi için ise kış aylarını tercih etmeniz akıllıca olacaktır. Ancak kış turizmi faaliyetleri diğer mevsimlerde de devam etmektedir.
Erzurum Nerededir?
Erzurum yaklaşık olarak 2000 m’lik bir rakıma sahiptir ve doğu Anadolu bölgemizde yer almaktadır. Kuzeyden Rize ve Artvin ile komşudur. Kuzeydoğusunda ise Ardahan ilimiz bulunmaktadır. Bayburt ve Erzincan Erzurum’un Doğusunda yer alır. Güney tarafında Bingöl bulunmakta, Doğusunda ise Kars ve ağrı ile komşuluk etmektedir. Erzurum’un 20 ilçesi bulunmaktadır.
Erzurum Lezzetleri
Erzurum mutfağının önemli bir bölümü et yemeklerinden oluşmakta. Bunun nedeni ise kışın Erzurum’da çok uzun sürmesi olmaktadır. Erzurum’un önemli besin kaynaklarından bir tanesi de tahıl ve bakliyat ürünleridir. Yazdan hazırlanan kurutmalık sebzeler de yöresel mutfakta önemli bir yer tutmaktadır. Erzurum mutfağı aynı zamanda Dadaş mutfağı olarak da adlandırılmaktadır. Erzurum’un en ünlü lezzetlerinden biri cağ kebabıdır. Bu kebap çeşidi kuzu etinden yapılmakta ve etin iyice terbiye edilmesi işleminden sonra etler şişe yatay olarak geçirilmektedir. Bu şekilde yağ ve ateş üzerinde pişirilmektedir. Erzurum mutfağına ait olan diğer lezzetler listemizde yer almaktadır.
Erzurum Gezilecek Yerleri
Erzurum’da gezip görebileceğiniz en önemli yerlerden biri arkeoloji müzesi ve Türk- İslam eserleri ve etnografya müzesidir. Bu müze, Yakutiye medresesinin restore edilip müze haline getirilmesinden sonra halkın ziyaretine açılmıştır. Gezip görebileceğiniz en önemli kaleler ise, Erzurum kalesi, Pasinler Kalesi, Oltu Kalesi ve İspir Kalesi Olmaktadır. Diğer bir ismi, Hatuniye Medresesi olarak bilinen Çifte Minareli Medrese Erzurum’un en ünlü medreselerinden biridir. Erzurum’un görülmeye değer doğal güzellikleri, tortum şelalesi, palandöken kayak merkezi ve elmalı çam mağarasıdır. Gezip görebileceğiniz tarihi camiiler ise, lala Mustafa Paşa Camii, Murat paşa Camii, Gürcü Kapısı Camii, Caferiye Camii olmaktadır. Atatürk evi müzesinin yanında Erzurum’da eski dönemlere ait olan hanlar, Gümrük hanı, Cennet zade Hanı, Kanberolu Hanı ve Karasu hanıdır. Tahmin edeceğiniz gibi, Erzurum’a ait bu değerlerin büyük bir çoğunluğu Osmanlı döneminden kalmıştır. Tüm bu eserlerde, tarihe ait en derin izleri görebileceğinizden emin olabilirsiniz.
Erzurum’da Hediyelik Eşya
Erzurum’dan hediyelik eşya olarak satın alabileceğiniz minik eşyaların büyük bir çoğunluğu Erzurum yöresinden bolca çıkartılan Oltu taşından yapılma eşyalar olmaktadır. Özellikle oltu taşından yapılmış olan tespihler, Oltu taşından yapılmış olan minik biblolar, bileklik kolye ve küpeler ile birlikte, ağızlıklar, Erzurum’dan alabileceğiniz hem hafif, hem ucuz hem de en cazip hediyelerdir. Bunun yanında el dokuma halı ve kilimler ile el örmesi çorapları da satın alabilirsiniz.
Bunları Yapmadan Dönmeyin
Erzurum’un özellikle son dönemlerde kış turizmi yönünden haylı geliştiğini biliyoruz. Palandöken kayak merkezinde yapılan geliştirmeler, bu kayak merkezini kış turizmi için çok daha cazip ve eğlenceli bir hale getirmiş durumda. Sizler de eğer Erzurum’a giderseniz, palandökende kayak yapmadan geri dönmeyin. Erzurum’a gittiğinizde tercih etmeniz gereken doğa güzelliklerinden biri de tortum şelalesidir. Tortum şelalesi sadece Erzurum’un değil, tüm Türkiye’nin en önemli doğal güzelliklerinden biri olmakta ve isminden sık sık söz ettirmektedir. Erzurum’a gittiğinizde, daha önce ismini pek çok kez duymuş olduğunuz Çifte Minareli Medrese ile Erzurum kalelerini gezmeden geri dönmeyin. Erzurum’a gittiğinizde bu yöreye has olan cağ kebabının tadına mutlaka bakın. Tadına bakmanız gereken bir diğer lezzet ise kadayıf dolmasıdır.
Erzurum Havalimanı
Erzurum havalimanı, ilk olarak devlet havayolları ismi ile kurulmuştur. Kuruluşu 1947 yılında gerçekleştirilmiş olup şehir merkezinin 8 km uzağındaki bir mesafede konumlandırılmıştır. 166 yılında Erzurum havalimanındaki tüm hazırlıklar ve altyapı oluşturma işlemlerinin son bulması ile birlikte, pist hem askeri hem de sivil havacılığın kullanımına açılmıştır.
Erzurum Havalimanından Şehir Merkezine Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Erzurum’a gittiğinizde havalimanından şehir merkezine ulaşmak için en kolay yol VIP araç kiralama yöntemi olmaktadır. Bunun yerine taksi tutup şehir merkezine gidebilmeniz de mümkündür. Ancak şehir merkezinin farklı güzergahlarından gelen otobüs ve minibüsleri de şehir merkezine gitmek için tercih edebilirsiniz. Ancak eşyanız fazla ise VIP araç kiralama daha kolay bir ulaşım yöntemi olacaktır.
Ayrıca Malatya - Denizli uçak bileti, Elazığ - Karabük uçak bileti, İzmir - Trabzon uçak bileti uçuşlarımıza göz atabilirsiniz.